Beeld © RTL / Het spijt me

Kijkers Het spijt me leven mee met 21-jarige Julia

12 september 2019 08:17

De 21-jarige Julia heeft al jaren geen contact meer met haar vader. Ooit was ze het oogappeltje van haar padre, maar sinds zes jaar is er geen band meer tussen het ooit zo hechte stel. De situatie doet Julia nog altijd heel veel pijn en daarom schakelt ze Caroline Tensen in (55).

"Ik wil hem gewoon door elkaar schudden: waar ben je mee bezig?”

De presentatrice ontmoet de student op een bijzondere plek bij het water. Op précies dezelfde plek ging Julia vroeger namelijk altijd met haar vader vissen als klein meisje. Inmiddels hebben ze elkaar al zes(!) jaar niet gezien. “Als je opgroeit mis je toch wel een beetje een vader in je leven”, vertelt ze tijdens de kennismaking.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Begintune 'Het spijt me' toch terug naar origineel

De band tussen vader en dochter is vooral zo hecht, omdat ze zijn enige meisje is. Toch gaat het mis. Goed mis. Als haar vader en moeder scheiden, krijgt vader Pierro al snel een nieuwe vriendin. “Ik voelde me een beetje ingeruild. Ik was natuurlijk altijd zijn lievelingetje en nu was ‘ie er nooit meer en keek 'ie niet meer naar mij om. Dat was wel heftig", aldus Julia.

En hoewel Julia over haar verdriet wil praten, weigert hij dat. Daarom gaat ze om negatieve aandacht vragen. Als op een dag de nieuwe vriendin van haar vader contact met Julia opneemt, breekt ze. “Toen dacht ik: 'Ik ken je helemaal niet, waar bemoei jij je mee.'” Sindsdien gaat de relatie met haar stiefmoeder alleen maar slechter. Op de verjaardag van haar vader besluit ze haar bewust te negeren, omdat ze geen zin heeft in ruzie. Maar ruzie is júist wat ze krijgt. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Caroline Tensen blijft zich verbazen tijdens opnames Het Spijt Me

Inmiddels zijn we zes jaar verder en heeft ze meerdere pogingen gedaan om het te lijmen. Omdat het haar niet lukt schakelt ze hulp in van het tv-programma. Toch zit het er niet in. De vader van Julia schittert van afwezigheid, maar heeft wel een boodschap voor haar opgenomen. Hij wil alleen spreken sámen met zijn nieuwe vriendin erbij, Linda. Iets wat Julia dwarszit. “Ik had dit niet verwacht (…) Ik wil hem gewoon door elkaar schudden: waar ben je mee bezig?”

Op Twitter wordt massaal meegeleefd met Julia. "Ik denk dat de vader beter alle twitterreacties kan lezen om tot inzicht te komen", "Waarom komen er steeds kinderen sorry zeggen, terwijl het de ouders waren die lang geleden zijn gaan scheiden, waardoor de kinderen een beetje van 't padje gingen?", "Wat er ook is gebeurt, die vader hoort voor zijn kind te kiezen, nieuwe liefde of niet. Wat een waardeloze man" en "Die vader moet zijn excuses aanbieden!" zijn slechts enkele van de reacties. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Caroline Tensen voelt zich weer helemaal thuis bij RTL

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers en Caroline Tensen geëmotioneerd door DNA Onbekend

Kijk de aflevering hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!