Beeld © Het Spijt Me

Kijkers Het Spijt Me staan paf van het verhaal van Eric en Anita

18 september 2019 21:43

Eric en Anita zijn al vijf jaar samen, maar hun relatie heeft de nodige hobbels gehad. Zo is Eric is een pathologische leugenaar. In de jaren dat hij met Anita is, heeft hij al veel leugens verteld. En daar heeft hij nu spijt van. Zoveel, dat hij het team van Het Spijt Me heeft ingeschakeld.

“Stop met jokken, want ik kan het niet meer"

Eric heeft flink wat goed te maken. Al tijdens het prille begin van hun relatie ging het mis. "Het is heel snel gegaan, en toen wist ze eigenlijk van niks”, vertelt hij aan presentatrice Caroline Tensen. Op dat moment had hij ook geen werk, door zijn leugens. Zo vertelde hij bijvoorbeeld aan zijn baas dat zijn moeder was overleden, terwijl dat niet waar was. Ondertussen werd hij wel gewoon elke morgen bij zijn 'werk' afgezet door Anita. Caroline weet niet wat ze hoort. "Dat waren vreselijke dagen”, aldus Eric.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Het spijt me leven mee met 21-jarige Julia

Ook loog hij over het feit dat hij op andere sites zat, en contact had met vrouwen. "In het begin deed ik alles wissen, en soms een keer niet. En dan zat ze op de computer en dan keek ze, en toen vond ze het in de geschiedenis. Zo is dat uitgekomen", legt Eric uit. Daarna ging het stel een tijdje uit elkaar, maar toch bleef Anita haar liefde steunen. Dat zorgde ervoor dat Eric hulp wilde zoeken.

Maar volgens Anita zijn woorden niet meer genoeg, ze wil daden zien. En daarom wil Eric. met behulp van het programma, zijn grote liefde bedanken en zich verontschuldigen. “Dit is een hele grote, dikke, vette het spijt me”, aldus Caroline.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Caroline Tensen vertelt openhartig over overstap naar RTL

Als ze aanbelt bij Anita is deze helemaal van haar stuk gebracht. “Hij heeft al wel heel vaak sorry gezegd… Ik had niet verwacht dat ‘ie dit zou doen”, vertelt ze geraakt. Anita biecht op aan de presentatie dat ze haar leven weer wil opbouwen, maar dat Eric het moeilijk maakt. Toch ziet ze zijn gedrag steeds door de vingers. De gesprekken met haar dochters houden haar op de been. “Ik denk dat ’ie gewoon een beetje ziek is. Zo leg ik het voor mezelf uit.”

Toch besluit ze zijn verhaal aan te horen. “Dit moest er echt van komen, voor iedereen”, begint Eric zijn excuses. “Stop met jokken, want ik kan het niet meer”, huilt Anita al tegenreactie.

Op Twitter wordt volop meegeleefd met het bijzondere verhaal van de twee. Al zijn veel kijkers wel sceptisch over zijn oprechtheid. 

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Caroline Tensen vertelt openhartig over plannen bij RTL

Kijk de aflevering hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!