Beeld © NBC

Ex-vriendinnetjes Ross Geller uiten kritiek op Friends

19 september 2019 11:44

David Schwimmer (52) speelde Ross Geller, de paleontoloog die nogal ongelukkig was in de liefde. Zijn vele relaties en huwelijken waren een van de verhaallijnen in de show, maar zijn exen Mona en Elizabeth uiten nu kritiek op hun rol in Friends. Let op: dit artikel bevat spoilers over de stokoude serie Friends, dat in 2004 voor het laatst een nieuwe aflevering uitzond.

"Vonden die vrienden mensen buiten hun eigen vriendenkring überhaupt leuk?"

De vrienden in Friends hadden niet altijd even veel geluk in de liefde. Ross was echter wel het boegbeeld van de mislukte relaties in de show. Zo strandden zijn drie huwelijken en had hij een hele rits aan misgelopen verkeringen. Elizabeth was één van zijn studenten op de universiteit waar hij lesgaf en Mona leerde hij kennen tijdens het huwelijk van zijn zus Monica. De twee kijken nogal negatief terug op hun rollen in de serie. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De ironie: Ralph Lauren komt met speciale Friends-collectie

Bonnie Somerville vertolkte de rol van Mona en Alexandra Holden die van Elizabeth. De twee actrices blikken voor het 25-jarig jubileum terug op Friends met Entertainment Weekly, maar zijn eigenlijk niet zo tevreden met hoe ze werden neergezet. Volgens beide dames werden ze vanaf het eerste moment "benadeeld" en eisen ze "gerechtigheid." "Vonden die vrienden mensen buiten hun eigen vriendenkring überhaupt leuk?", vraagt Alexandra zich af. 

"De enige die een beetje in de kring wist te komen was Paul Rudd", verklaart Bonnie. Paul speelde het vriendje en uiteindelijk de echtgenoot van Phoebe. "Maar wat had Mike Hannigan dat Mona niet had? Komt het door het grandioze huis van zijn ouders Theodore en Bitsy? Was hij beter dan Monica's ex-vriend Pete Becker? Of dan Janine, die Joey eindelijk deed inzien dat droge handdoeken prettiger zijn dan natte?" 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze zangeres steekt Friends-song in nieuw jasje voor jubileum

"Daarom vraag ik de fans om samen te komen en de exen van Friends te eren", gaat 'Mona' verder. "En trouwens Ross, we wisten allemaal dat niemand het erg vond dat we een relatie hadden", vindt 'Elizabeth'. Het moge duidelijk zijn dat de twee dames het niet eens waren met hoe hun relatie met de paleontoloog tot zijn einde kwam. Uiteindelijk wist Ross het toch allemaal goed te breien, hij kreeg een kindje met Rachel en beloofden elkaar trouw te blijven in de allerlaatste aflevering van Friends

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!