Beeld © Nick van Ormondt

Monica over haar job bij Love Island: 'Ik wilde het heel graag'

19 september 2019 21:11

Het langverwachte tweede seizoen van Love Island start aanstaande maandag exclusief bij Videoland. RTL Boulevard vloog alvast naar Gran Canaria om presentatrice Monica Geuze (24) het hemd van het lijf te vragen over wat we allemaal kunnen verwachten.

"Ik vlieg op en neer en zal er op de belangrijke momenten zijn"

De YouTube-ster is al fan van het programma vanaf dag één. De presentatie op zich nemen was dan ook een grote droom voor de 24-jarige. Wij vroegen Monica naar haar screentest, waar ze stiekem best wel zenuwachtig voor was. "Ik wilde het héél graag”, vertrouwt ze aan ons toe. “Ik ben helemaal Love Island-gek!”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Love Island-Melany in tranen tijdens confrontatie met Matthy

“Ik kan letterlijk niks bedenken wat ik niet leuk vind aan Love Island", ratelt ze door. "Als je ernaar kijkt, je wíl gewoon die mensen zijn. De gesprekken, het huis, de challenges, de dates; ik vind het echt helemaal geweldig.” Maar alleen fan zijn van het programma is natuurlijk niet genoeg, en daarom moest Monica ook nog een klein ‘toneelstukje’ opvoeren. “Ik moest eigenlijk nadoen alsof er net een Islander was weggestemd die ik moest opvangen”, vertelt ze terwijl ze aanhalingstekens maakt met haar vingers.

Ondanks dat het voor haar gevoel goed ging, bleef ze onzeker over haar auditie. De opluchting was dan ook groot toen ze het goede nieuws kreeg. "Ik kon het eigenlijk écht niet geloven. Ik was helemaal happy.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Berichtje! Deze Love Island-singles zijn ready for love

Inmiddels zit de jonge moeder helemaal in haar rol als presentatrice van Love Island. Al was ze naar eigen zeggen wel een beetje starstruck van de villa. En als fan van het eerste uur deed het haar dan ook veel pijn om Martin en Sebastiana uit elkaar te zien gaan. Hun break-up had ze dan ook totaal niet zien aankomen. Een koppel wie nog wél altijd samen is, zijn winnaars Aleksandra en Denzel. En als Monica over hen begint te praten knapt ze bijna uit elkaar van plezier.

Mo zelf is ook dolgelukkig in de liefde met Lars Veldwijk, met wie ze een dochtertje heeft. Maar, als ze single zou zijn zou ze geen seconde twijfelen om mee te doen aan het realityprogramma. "Je bent op een supermooie plek met allemaal knappe mensen. Ja, natuurlijk!", spreekt ze een tikkeltje jaloers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monica Geuze wil stoppen met vloggen

Toch moet de YouTuber er nu niet aan denken zes weken lang op een eiland te zitten, met oog op Zara-Lizzy. "Ik vlieg op en neer en zal er op de belangrijke momenten zijn”, legt ze dan ook uit. "Ik vind het vaak wel lastig om van huis te zijn, ik mis die kleine dan ontzettend.” Maar gelukkig FaceTimen ze elke dag met elkaar. “Ik ben aardig op de hoogte.”

Het nieuwe seizoen van Love Island start maandag bij Videoland. Bekijk hieronder alvast de kandidaten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!