Eva Jinek stapt over naar RTL

20 september 2019 16:33

Eva Jinek (41) stapt vanaf januari over naar RTL. De presentatrice heeft een vierjarig contract getekend met de zender.

"Ik verheug me er enorm op om met zo’n enthousiast team te gaan werken"

Peter van der Vorst zegt enorm blij te zijn dat Eva haar carrière als maker en talkshowhost bij RTL voortzet. "De gesprekken die Sven Sauvé en ik de afgelopen maanden met haar hadden, waren intens en zeer inspirerend", vertelt de programmadirecteur aan RTL Boulevard. "Haar journalistieke scherpte en sprankelende persoonlijkheid maken haar tot een van de toppers in het vak. Dat heeft ze inmiddels ruimschoots bewezen. Eva is daarnaast een prettig mens met humor en een gezonde dosis zelfspot. Dat geven we bij RTL graag alle ruimte. Eva zal dan ook naast het late avond tijdstip andere programma’s voor ons maken, zoals specials rondom de Amerikaanse presidentsverkiezingen", aldus Peter.

Ook Eva Jinek vertelt super verheugd te zijn. "Peter en Sven bieden mij een fantastische kans om mijn liefde voor de late night talkshow verder uit te bouwen. Daarnaast krijg ik de ruimte om mijn online platform – de plek waar ik al mijn journalistieke en persoonlijke interesses kan delen met vooral jonge vrouwen – echt serieus te ontwikkelen", vertelt de talkshowhost. "In mijn carrière heb ik altijd lang en goed nagedacht over de keuzes die ik heb gemaakt, en tegelijkertijd ben ik ook altijd op zoek gegaan naar het avontuur, de wedstrijd en daarmee de mogelijkheid steeds verder te groeien. Mijn keuze om nu bij RTL aan de slag te gaan past daar naadloos bij. Ik verheug me er enorm op om met zo’n enthousiast team te gaan werken en ik kijk met heel veel liefde en plezier terug op de afgelopen 15 jaar bij de NPO. Het is het juiste moment voor iets nieuws en sommige kansen in je leven zijn te mooi om te laten lopen.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Linda de Mol wil Eva Jinek bij Net5: 'Hoog op het verlanglijstje'

De televisieoorlog is al een tijdje in volle gang en al langer gingen er geruchten dat Eva naar de commerciële zender zou overstappen. Toch was KRO-NCRV-directeur Peter Kuipers ervan overtuigd dat ze nog wel even zou blijven. De presentatrice zat sinds 2013 bij de KRO-NCRV.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!