Beeld © ANP

Julia Louis-Dreyfus weet Emmy-record niet te verbreken

23 september 2019 03:24

Julia Louis-Dreyfus is zondagavond niet de actrice geworden met de meeste Emmy's ooit. De Veep-ster zag in de categorie beste actrice in een comedy Phoebe Waller-Bridge er met de award vandoor gaan.

De actrice moet daardoor de positie nog altijd delen met Cloris Leachman, die net als zij acht Emmy's voor acteerwerk op de mantel heeft staan. Julia won de belangrijkste Amerikaanse televisieprijs niet alleen zes keer eerder voor haar rol als Selina Meyer in Veep. Ze sleepte de award voor beste comedy-actrice ook een keer binnen voor haar werk in Seinfeld en voor haar rol in The New Adventures Of Old Christine.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Julia Louis-Dreyfus weer terug bij Veep na borstkanker

In 2017 schreef Julia al eens geschiedenis door de meeste Emmy's voor beste actrice in een comedy achter elkaar te scoren, met zes overwinningen op een rij. Vorig jaar was Veep echter uit de running voor de prijzen; de show moest een pauze inlassen nadat bij de 58-jarige actrice borstkanker was geconstateerd. Na haar behandeling ging Julia in de zomer van 2018 weer aan de slag voor het zevende en laatste seizoen van Veep.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!