Beeld © SBS Steenrijk, Straatarm 24-09-2019

Kijkers ontroerd door aangrijpend verhaal in Steenrijk, Straatarm

24 september 2019 21:47

Het programma Steenrijk, Straatarm heeft de kijkers weer weten te raken. Ditmaal ruilde de familie Kreutz met Eric en Marion, twee levensgenieters uit Frankrijk. Vooral het aangrijpende verhaal van Age ontroerde de kijkers.

“Het is hard werken om zo rijk te worden”

Age en Silvia wonen samen met hun twee kinderen in Zaandam en leven van een weekbudget. Dit houdt in dat ze slechts 100 euro per week te besteden hebben en hierdoor geen geld hebben om te genieten van leuke uitstapjes. Om toch wat mooie spullen in huis te hebben, wordt het grofvuil afgestruind met een bakwagen. Hier hopen zij enkele bruikbare dingen te vinden. Het verhaal van Age grijpt de kijkers aan. Als hij 18 jaar is en geniet van een avondje stappen, wordt hij het slachtoffer van zinloos geweld. Hierdoor heeft Age een hersenbeschadiging opgelopen en kan hij niet lezen of schrijven. Silvia is tijdens haar zwangerschap van haar dochter ontslagen en hierdoor is het gezin in flink wat problemen gekomen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Steenrijk, Straatarm vallen over 'onsympathiek stel'

Het gezin ruilt met Eric en Marion. Zij wonen inmiddels in Frankrijk en hebben twee villa’s omgetoverd tot luxe vakantiehuis en drie gîtes. Het stel is inmiddels financieel onafhankelijk en kunnen hierdoor doen en laten wat zij willen. Dit laatste kan op flink wat respect rekenen bij Age: “Het is hard werken om zo rijk te worden”. Door de ruil heeft de familie Kreutz maar liefst 1500 euro te besteden terwijl Eric en Marion moeten gaan letten op de kleintjes. Dit gaf de familie de ruimte om leuke dingen met elkaar te doen en is zoon Erik dolblij met zijn gloednieuwe schoenen. 

Op Twitter raken de kijkers niet uitgesproken over deze aflevering en wordt er volop opgeroepen om de familie Kreutz te helpen. Uitzending gemist? Terugkijken kan hier

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Jongetje schrikt van enorme stapel geld in Steenrijk, Straatarm

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!