Beeld © ANP

Fidan Ekiz bevestigt mogelijke opvolging Eva Jinek

26 september 2019 18:31

Journaliste Fidan Ekiz (43) heeft bevestigd dat ze is gevraagd om Eva Jinek (41) te vervangen als talkshow host voor de NPO, nu Jinek vanaf januari aan de slag gaat voor RTL4. De journaliste bevestigt dat tijdens een radioshow van Veronica Inside, in een gesprek met Wilfred Genee (52).

"Ik voel me echt vereerd"

Tv-recensente Angela de Jong was de eerste die Fidan Ekiz naar voren schoof als mogelijke kandidaat om Jinek te vervangen. Wilfred Genee belde in zijn show met Fidan. "Er gaan geruchten, dus deze vroeg moet gesteld worden: Ga je Jinek opvolgen? Wordt het misschien Pauw en Fidan?" 

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Eva Jinek stapt over naar RTL

Vervolgens geeft Fidan een bevestigend antwoord op de vraag. "Ik voel me echt vereerd. Dit is echt de Champions League. Ik heb zeker interesse. Ik presenteer nu ook De Nieuwe Maan, dat doe ik omdat ik het leuk vind om te presenteren. Maar ik ben niet de enige waarmee wordt gepraat en ik kan verder niks zeggen.”

Het is dus nog verre van zeker dat Fidan daadwerkelijk Jinek gaat vervangen en daarmee een talkshow om de drie maanden af gaat wisselen met Jeroen Pauw. Wel heeft de presentatrice al een idee waar ze de talkshow zou willen houden, stel ze krijgt de kans. Ze wil het niet in Amsterdam doen. "Als het gaat gebeuren, dan wil ik het naar Rotterdam halen. Hoe geweldig zou dat zijn?” Andere namen die rondgaan als mogelijke opvolgers van Eva Jinek zijn Margriet van der Linden, Dionne Stax, Matthijs van Nieuwkerk en Nadia Moussaid.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!