Beeld © ANP

Einde van een tijdperk: Eva vanavond voor het laatst bij NPO

27 september 2019 05:00

Voor Eva Jinek (41) is het vrijdag het einde van een tijdperk. De presentatrice is voor het laatst met haar KRO-NCRV-talkshow te zien op NPO 1. Ze stapt na vijftien jaar werken bij de publieke omroep over naar RTL.

“Ik verheug me er enorm op om met zo’n enthousiast team te gaan werken“

Zoals gebruikelijk wordt ze opgevolgd door Jeroen Pauw, die vanaf maandag drie maanden lang te zien is op de late avond. Wie het stokje vervolgens in plaats van Eva van hem overneemt, is nog niet bekend. De omroep werkt nog aan een vervangend programma.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fidan Ekiz bevestigt mogelijke opvolging Eva Jinek

Al jaren werd gefluisterd dat de blondine een overstap naar RTL serieus overwoog. Zelf zei de presentatrice inderdaad al haar hele loopbaan in gesprek te zijn met de commerciëlen. Vorige week was dan eindelijk de kogel door de kerk en werd bekend dat Jinek gaat verhuizen naar RTL, waar ze vanaf januari te zien is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Jeroen Pauw heeft alle vertrouwen in Eva Jinek

Bij haar nieuwe werkgever gaat Eva, afwisselend met Beau van Erven Dorens, ook de late avond voor haar rekening nemen. RTL hoopt zo het tij te kunnen keren. Beau kampt met steeds meer teruglopende kijkersaantallen, terwijl Jinek steevast te vinden is in de lijst met best bekeken tv-programma's.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Beau heet Eva Jinek op originele manier welkom

Naast een latenighttalkshow gaat Eva bij RTL ook andere programma's maken. Zo presenteert ze onder meer specials rondom de Amerikaanse verkiezingen van volgend jaar. Wat voor andere shows Eva gaat maken, wordt later onthuld.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Dries Roelvink ziet zichzelf als ideale opvolger Eva Jinek

Zelf liet de presentatrice in ieder geval weten zin te hebben in haar nieuwe avontuur. "Het is het juiste moment voor iets nieuws en sommige kansen in je leven zijn te mooi om te laten lopen", aldus Eva. "Ik verheug me er enorm op om met zo’n enthousiast team te gaan werken en ik kijk met heel veel liefde en plezier terug op de afgelopen 15 jaar bij de NPO."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!