Beeld © Laura Oldenbroek

Kijkers onder de indruk van eerste afvaller The Masked Singer

27 september 2019 21:56

Na lang wachten is The Masked Singer eindelijk begonnen op RTL 4. Het programma is internationaal al een groot succes en is nu eindelijk te zien in Nederland. De eerste aflevering zorgde online voor een stortvloed aan reacties wildste suggesties en de kijkers willen alleen maar wat weten welke BN’ers er in de pakken zitten.

"Het ligt in de buurt van Edsilia Rombley of Ruth Jacot”

De eer was aan de Leeuw om het programma af te trappen. Hij zong het nummer Wrecking Ball van Miley Cyrus en verbaasde hiermee de jury. Na enkele hints te hebben gekregen zijn de juryleden verdeeld. Carlo en Loretta denken dat of Ferry Doedens achter het masker zit, of Freek Vonk. Buddy en Gerard Joling denken juist dat het of tv-kok Rudolph van Veen is, of Tygo Gernandt.

De volgende kandidaat stelde zichzelf voor als het Zeewezen. Zij zong het nummer Don’t Call Me Up van Mabel en de juryleden weten zeker dat het professionele zangeres is. “Het ligt in de buurt van Edsilia Rombley of Ruth Jacot”, aldus Carlo. Als zij ontkent ooit met het Eurovisiesongfestival te hebben meegedaan, krabbelt hij toch terug. 

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Buddy Vedder en Loretta Schrijver in The Masked Singer

Het personage de Springbok is als derde aan de beurt en Buddy denkt het dankzij zijn benen al te weten: “Erben Wennemars", roept hij uit.  Nadat de deelnemer het nummer Ijskoud van Nielson heeft gezongen komt Gerard met de naam “Mark Tuitert.” Beide teams weten echter wel zeker dat dit geen professionele zanger is, maar een schaatser.

Als het Konijn zijn entree maakt, smelt Loretta Schrijver weer weg. Ook het Konijn weet de jury omver te blazen en kan rekenen op flink wat applaus. Is het Lil’ Kleine of Tim Douwsma? Of toch Diggy Dex of een Roelvink? Of is het toch Art Rooijakkers zoals online gedacht wordt?

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Wie zitten er toch in de pakken in The Masked Singer?

De Robot verwart de kijker en jurylid. Er bleek een vrouw in een groot, gespierd pak te zitten en ze hiermee de jury op het verkeerde been als zij het nummer Believer van Imagine Dragons zingt. Ook hier valt de naam van Edsilia Rombley weer. 

Als laatste deelnemer springt de Bidsprinkhaan het podium op. Als ze begint te zingen, weet Carlo het gelijk: Glennis Grace zit in het pak. Toch valt ook de naam van Sharon Doorson bij de jury.  

Uiteindelijk is het aan het publiek om te stemmen welk karakter zichzelf moet onthullen. Zij kozen voor de Springbok. Aan de juryleden om nog een laatste gok te doen. Buddy en Gerard denken beide iemand anders. Volgens Buddy is het Erben Wennemars en Gerard denkt Koen Verweij. Loretta en Carlo zitten wel op een lijn en zij denken beide dat Rintje Ritsma zich in het pak heeft gehesen en hebben het bij het juiste eind! Helaas neemt hij na een aflevering al afscheid van het programma. 

De andere karakters zien we volgende week weer terug. Op twitter gaan de kijkers los met suggesties. Zo zou komen Tineke Schouten, Chantal Janzen, Gers Pardoel voorbij als mogelijke kandidaten. Rintje krijgt in ieder geval flink wat lof. "Wat stoer", klinkt een van de reacties. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waarom je vanavond écht naar The Masked Singer moet kijken

The Masked Singer is elke vrijdagavond te zien om 20:30 op RTL 4. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!