Beeld © RTL

Barrie Stevens ontroert kijker en jury in Dancing With The Stars

29 september 2019 12:22

Het was gisteravond weer dansen geblazen. In de vierde liveshow van Dancing With The Stars vielen de kijkers en juryleden weer van de ene verbazing in de andere. Vooral Barrie Stevens (75) zorgde voor een emotioneel moment.

"Het gaat om de mensheid, samen”

In de aflevering is te zien hoe Barrie en zijn danspartner Janneke de tango uitvoeren, maar wel met een kleine twist. Barrie wilde namelijk in zijn dans uiting geven aan zijn eenzaamheid en homoseksualiteit. Als hij en Janneke de dans eenmaal hebben voltooid, wellen de tranen dan ook bij hem op. Ook de juryleden en Chantal Janzen hebben het zichtbaar moeilijk om de tranen te bedwingen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dancing With The Stars aangepast na kritiek

Barrie grijpt deze kans aan om een krachtig statement te geven: “Lieve mensen, het doet er niet toe. Vrouw, jongen, transseksueel, heteroparen. Het gaat om de mensheid, samen”, aldus Barrie. Dit kan rekenen op flink wat applaus en er moesten zelfs wat traantjes worden weggepinkt.  “Barrie, je doet het weer. Je komt weer binnen met je mooie verhaal over eenzaamheid”, aldus Irene Moors met tranen in haar ogen. “Heeft iemand een zakdoek?”, vraagt ze er gelijk achteraan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jamie Trenité moet na val stoppen met Dancing With The Stars

Toch is er een deelnemer die de dansstrijd moet verlaten. Dit keer zijn het Gijs Staverman en zijn partner Joanne die de dansschoenen aan de wilgen mogen hangen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!