Beeld © RTL/Videoland

Expeditie Robinson gooit wederom onverwachte twist in het spel

30 september 2019 11:51

Het is elke week weer spannend bij Expeditie Robinson, maar dit keer besloot het programma roet in het eten te gooien voor de deelnemers. De kandidaten krijgen het weer behoorlijk zwaar voor de kiezen in deze aflevering en moeten uiteindelijk (letterlijk) op de blaren zitten. Let op: dit artikel bevat spoilers over de vijfde aflevering van Expeditie Robinson.

"Eigenlijk huil ik vanbinnen al"

Al een maand kijken de fans van Expeditie Robinson in spanning toe hoe extreem de volgende proef gaat worden én welk team er met de totempaal vandoor gaat. Tot nu toe wilde het niet echt vlotten voor kamp Noord, waar al driemaal afscheid werd genomen van een teamlid. Maar daar steekt het programma in deze aflevering een stokje voor: er komt een enorme hussel van wie bij welk team hoort. En met de nieuwe samenstelling gaan ze de zwaarste proef tot nu toe aan. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Expeditie-Fien en Hugo pakken de draad weer op

Hugo en Frank blijven in kamp Noord, maar worden nu vergezeld door Thomas, Roy, Shary-An en Eva Koreman. De zes worden uiteindelijk nóg sterker gemaakt door de terugkomst van Eva Cleven, die door haar verblijf op Duivelseiland immuniteit heeft gewonnen tot aan de samensmelting. De herverdeling werkt uiteraard beide kanten op en heeft zo zijn voor- en tegenstanders. Zo zijn Roy en Kim erg teleurgesteld dat ze uit elkaar worden gehaald. "Ik vind het team superleuk hoor, maar eigenlijk huil ik vanbinnen al", aldus Roy. 

Vervolgens krijgen de kandidaten van beide kampen het zwaar voor de kiezen. Een complex doolhof moeten ze door, om vervolgens een stijle muur meermaals te moeten beklimmen. Ondertussen moeten er puzzelstukjes verzameld worden en een toren gebouwd worden. Dat gaat flink mis bij een aantal deelnemers. Zo eindigt Yvette van kamp Zuid met enorme blaren aan haar handen. "Overal brandwonden", huilt ze uit. Het blijft nek-aan-nek voor de twee kampen, die al puzzelend de overwinning proberen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oud-deelnemers Expeditie Robinson voorspellen de winnaar

Ondanks de blessure weet Yvette samen met haar team de winst te bemachtigen. En dat betekent dat Hugo en Frank voor de vierde keer de eilandraad met hun team in moeten gaan. De zoveelste klap voor de twee wordt enigszins verzacht door één van hun nieuwe kampleden: Roy. De stylist van het Zuiden heeft het namelijk gehad. Hij heeft enorme heimwee en vraagt zijn mede-kandidaten dan ook om hem naar huis te sturen. Roy krijgt wat hij wil en neemt afscheid van Expeditie Robinson. Ook slaat hij het aanbod van Duivelseiland af.

Expeditie Robinson wordt elke zondag om 20.00 uur uitgezonden op RTL4. Alle uitgezonden afleveringen van het programma zijn te zien bij Videoland. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!