Beeld © ANP

Sonja Barend en Peter R. de Vries in de clinch in DWDD

30 september 2019 21:14

Sonja Barend (79) en Peter R. de Vries (62) waren vandaag samen te gast in De Wereld Draait Door. De twee waren zijn daar te gast om te praten over een interview dat Sonja 34 jaar geleden deed met crimineel Stanley Hillis. De twee konden het uiteindelijk niet eens worden.

"Voorzienbare clash tussen Peter R de Vries en Sonja Barend"

Binnenkort zendt de NPO een dramaserie uit over Stanley Hillis, vandaar dat Sonja nog eens kwam praten over dat interview. In 1985 interviewde Sonja de uit de Bijlmerbajes ontsnapte Hillis op zijn schuiladres. De journaliste gaf aan dat ze het interview vooral graag wilde doen vanwege het spektakel. Daarnaast vond ze Stanley H. niet zo gevaarlijk, omdat hij nog nooit had geschoten met een vuurwapen.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Archief van Sonja Barend naar Beeld en Geluid

Die opmerking kon misdaadverslaggever Peter R. de Vries op zijn zachtst niet waarderen. Hij vond Hillis wel degelijk vuurwapengevaarlijk. Daarnaast claimde Peter dat Sonja zich niet met de crimineel had moeten bemoeien, gezien haar gebrek aan verstand van misdaad. De oud-presentatrice verbaasde zich erover dat het onderwerp zo hoog zat bij De Vries.

De kijkers van het praatprogramma, gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk, kozen vaker de kant van Sonja dan die van Peter.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Peter R. de Vries: 'War on drugs heeft geen effect'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!