Beeld © ANP

Johnny de Mol op zoek naar het mooiste liedje van Nederland

02 oktober 2019 09:51

Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Glennis Grace, Tino Martin en Anita Meyer doen mee aan de nieuwe tv-show Het mooiste liedje van SBS6. Johnny de Mol maakte de eerste namen van deelnemende artiesten woensdag bekend in de ochtendshow van Gerard Ekdom op Radio 10.

Deze week beginnen de opnamen van de show, die leidt naar een finale waarin het mooiste liedje van Nederland wordt gekozen. Het publiek kon de afgelopen weken liedjes aandragen waar een top 50 van is samengesteld. In deze ranglijst staan klassiekers zoals Zij gelooft in mij, Laat Me, Kronenburger Park, Avond, Radar Love en Het Dorp. In de tv-show worden steeds tien nummers gezongen en gaan er twee liedjes door naar de finale.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Trijntje Oosterhuis schrijft donkere periode van zich af

Gerard Ekdom geeft in de show, die vanaf zondag 13 oktober wordt uitgezonden op SBS6, achtergrondinformatie bij elk lied. Een wekelijks wisselende vakjury mag beslissen. Welke liedjes - en verhalen - raakt hen het meest? Die liedjes gaan door naar de finale. Na vijf afleveringen zijn er nog tien liedjes over en is het tijd voor de finale. Nog één keer treden de artiesten op. Heel Nederland mag nu stemmen!

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gerard Ekdom raakt geëmotioneerd door Beatles-liedjes

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!