Beeld © RTL Late Night met Twan Huys

Hoe gaat het nu met Papa Jay van Een Huis Vol?

04 oktober 2019 13:00

Dankzij het programma Een Huis Vol maakte het publiek kennis met de alleenstaande vader Jay Lopez. Na te zijn verlaten door zijn vrouw, staat hij alleen voor de opvoeding van hun vijf kinderen. Dankzij het programma werd er via een crowdfunding bijna 100.000 euro opgehaald en dat geld is fijn, maar heeft ook extra zorgen gebracht.

"Het is niet dat we nu ineens luxe zijn gaan leven"

De 36-jarige Papa Jay vertelt tegenover VROUW dat dit geld zeer goed gebruikt wordt, maar ook zorgt voor enkele negatieve reacties. “Het leven is goed”, aldus Jay. “Het gaat heel goed met de kinderen. Met hun opgroeien zijn steeds weer andere kosten gemoeid. Heel fijn dat ik een aantal gaten heb kunnen dichten. Hoewel we een andere koelkast nodig hebben en ook de tv oud is, is daar het geld niet naartoe gegaan. Wel naar twee schoolfietsen voor de jongens - Danilo gaat inmiddels naar de brugklas - en het synchroonzwemmen voor mijn oudste dochter Thalitha (14). Want dat kost wel 400 euro per jaar!”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

94.200 euro voor Papa Jay van Een Huis Vol

Volgens Jay denken mensen dat hij nu in een klap rijk is, maar een gedeelte heeft hij moeten afstaan aan onder andere de Belastingdienst. “Wat nu nog over is, is voor de studie van de kinderen. (…) Verder zien onze dagen er nog steeds hetzelfde uit. Ik werk nog steeds zestien uur per week. Meer kan niet omdat de opvang zo duur is. Het is niet dat we nu ineens luxe zijn gaan leven.”

Dankzij het programma en de donaties wordt Jay vaker aangesproken op straat. “Ik was voor de actie al bezig geweest om via via een auto op de kop te tikken want mijn auto liep niet lekker meer. Op een gegeven moment stond ik, na die actie, te tanken. Mijn kinderen zaten in de auto, stopte er een auto schuin voor me. Stapte er een man uit een Porsche die riep: ’Hé Jay, hoe is het? Heb je voor het geld dat ik heb gedoneerd een nieuwe auto gekocht?’” Jay legde uit dat hij het geld niet nodig had en bood aan om het geld terug te betalen als de man er mee zat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Een Huis Vol-papa Jay ontmoet doneeractie-starter Koen

Ook beschrijft hij een ander voorval waarbij hij enkele afgeprijsde shirtjes stond af te rekenen voor zijn dochter Thalitha. “Komt er een onbekende mevrouw naar mij toe die zegt: ‘Zo, nu kun je dat wel allemaal betalen’. (…) Eigenlijk vind ik het onbeschoft. Voorheen zag ik niets dan liefde, nu zie ik soms bitterheid en boosheid in mensen.”

Er is momenteel nog geen sprake van een nieuwe liefde in zijn leven, legt hij uit. “Ik wil op z’n tijd wel weer iemand echt samen zijn. (…) Ik heb wel iemand ontmoet die ik leuk vind, maar alles komt op z’n tijd. Ik ben verder niet iemand die uitgaat. Ik ben liever bij mijn kinderen.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wow! Al 40.000 euro voor Een Huis Vol-papa Jay

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!