Beeld © ANP

Vertrekt Matthijs van Nieuwkerk naar Vlaanderen?

05 oktober 2019 16:29

Niet RTL of SBS, maar de Vlaamse televisie zou de keuze van DWDD-presentator Matthijs van Neuwkerk (59) zijn. Volgens het Vlaamse Het Laatste Nieuws is de kans vrij groot dat de presentator de Nederlandse media zal verlaten.

Volgens bronnen van HLN zou Matthijs een Vlaams tv-avontuur overwegen. Het zou hier gaan om een tijdelijke overstap zodat de presentator even uit de Nederlandse spotlights kan stappen. Van Nieuwkerk is niet de eerste Nederlander die een overstap maakt naar de Belgische tv. Zo is Jan Mulder momenteel erg populair bij onze zuiderburen en heeft hij onlangs een contract met het commerciële VTM getekend na jaren bij de publieke VRT te hebben gezeten. Mogelijk kiest Matthijs voor dezelfde zender als Mulder, zo schrijft HLN. Ook Paul de Leeuw en Marc-Marie Huijbregts hebben de overstap eens gemaakt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Matthijs van Nieuwkerk: 'Ik ben salaris meer dan waard'

Het zou hier vooral gaan om even tot bezinning te komen buiten de Nederlandse media. Voornamelijk het salaris van de DWDD-host is nog altijd een veel besproken onderwerp. Vorig jaar verdiende hij nog 363.000 euro netto bij BNNVARA, vanaf volgend jaar zal dat bedrag flink slinken naar 194.000 euro. Klein detail is dat het contract van Matthijs, die dit jaar alweer het vijftiende seizoen van De Wereld Draait Door presenteert, bij de publieke omroep afloopt. 

HLN schrijft dat een mogelijk overstap naar bijvoorbeeld RTL hem de stempel van ‘graaier’ kan opleveren. Om dit te voorkomen en even in de luwte te blijven zou Matthijs een tripje naar België overwegen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Matthijs van Nieuwkerk is niet bang voor Eva Jinek

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!