Beeld © RTL/Tom Cornelissen

Sommige kijkers niet blij met rolstoeldans Bibian Mentel in DWTS

07 oktober 2019 16:17

Snowboardkampioen Bibian Mentel (47) is geen queen of the dancefloor. Tenminste, dat is de mening van sommige kijkers. De brunette krijgt op Twitter kritiek om haar rolstoeldans in Dancing With the Stars.

"Die Bibian krijgt alleen punten door op het gemoed van de mensen te spelen"

Dancing With the Stars heeft een schare aan beroemdheden de dansvloer op gekregen. Waar alle kandidaten de heupen losgooien, is dat voor Bibian niet mogelijk. De oud-snowboardster moest vlak voor de danscompetitie onder het mes om haar kanker te behandelen. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat ze in een rolstoel belandde en moest roeien met de riemen die ze had. En de kijkers van de stijldansshow zijn er niet van gediend. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Opnieuw kanker ontdekt bij Bibian Mentel

Hoewel de jury en een grote groep fans wegsmelten en huilen door de emotionele optredens van Bibian, kan ze ook rekenen op kritiek. Sommige kijkers ergeren zich aan het tragische verhaal van de snowboarder, die al voor de elfde keer strijd tegen uitgezaaide kanker. Een greep uit de reacties: "Die Bibian krijgt alleen punten door op het gemoed van de mensen te spelen, maar staat niet in verhouding met andere dansers. Rolstoeldansen hoort hier niet bij", vindt er eentje. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bibian Mentel 'geëmotioneerd' door succes bij DWTS

Daar blijft het niet bij. "Het was echt niet goed vergeleken met de rest! Ook mensen in een rolstoel kunnen kritiek aan", vindt een andere kijker. "Bibian heeft het elke week over haar ziekte, ik vind het ook niet leuk en heel erg dat ze ziek is, maar het is een dansprogramma", aldus een andere fan van de show. "Zal mij benieuwen wat ze vanavond met die rolstoel doen. Is iedereen een beetje klaar mee volgens mij", meent een ander. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Staande ovatie voor Samantha Steenwijk in Dancing with the Stars

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

DWTS-cast door het dolle heen na aftrap seizoen

Ondanks de kritiek krijgt Bibian elke week lovende kritieken van de jury en scoort ze hoge cijfers. Bovendien heeft ze het weer geflikt om door te gaan naar de volgende aflevering. Bibian schittert volgende week zaterdag om 20.30 uur weer in Dancing With the Stars op RTL4. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!