Beeld © ANP

Yvon Jaspers wint 'prijs' voor tv-blunder van het jaar

08 oktober 2019 11:48

Yvon Jaspers (46) wist met haar beruchte televisieoptreden in Pauw voor heel wat scheve gezichten te zorgen. Nu heeft ze een 'prijs' voor haar tranendal gekregen, namelijk een TV Knol voor TV Blunder van het Jaar, uitgereikt door mediaplatform Spreekbuis.

"Het was verbijsterend om te zien wat een enorme plaat deze presentatrice tijdens deze uitzending voor haar hoofd had"

Volgens de jury van de TV Knollen, een afgeleide van De Loden Leeuw en de Razzie Awards die aan de vooravond van het Gouden Televizier-Ring Gala worden uitgereikt, is Yvon de terechte winnaar. Zij verscheen in de talkshow Pauw om het over haar bijverdiensten voor ForFarmers te hebben. Het gesprek liep uit in een tranendal aan de kant van Yvon en dat terwijl de vader en oom van de vermoorde Anne Faber ook aan tafel zaten. Bij veel kijkers en tv-critici schoot het televisieoptreden in het verkeerde keelgat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dierenorganisaties klagen over 'valse voorlichting' Yvon Jaspers

"Het was verbijsterend om te zien wat een enorme plaat deze presentatrice tijdens deze uitzending voor haar hoofd had", aldus jurylid Richard Otto. "Haar boerenhorkengedrag maakt dit de ultieme TV Blunder van tv-seizoen 2018/2019."

Naast Yvon Jaspers vielen ook RTL Late Night met Twan Huys en 6 Inside in de 'prijzen'. RTL Late Night met Twan Huys werd door de jury verkozen tot slechtste programma. "Huys straalde niet uit dat hij zin had in deze show en er was geen chemie met de gasten, laat staan met de kijker", aldus de jury, bestaande uit cabaretier Vincent Bijlo, mediajournalist Maarten Hafkamp en Spreekbuis-uitgever Richard Otto. "Het programma werd niet voor niets voortijdig gestaakt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yvon Jaspers heeft excuses aangeboden aan familie Anne Faber

6 Inside was volgens het publiek het slechtste programma. "Albert Verlinde wist met zijn 'RTL Boulevard-killer' nooit te verrassen. Zelfs het nieuws van het staken van dit programma was geen verrassing", motiveerde een stemmer zijn keuze voor 6 Inside. Het SBS6-programma ging in januari met een hoop tamtam van start, maar al snel vielen de kijkcijfers tegen. Eind juni verdween het showbusinessprogramma van Albert Verlinde en Jan Versteegh van de buis. "6 Inside was een nieuwsprogramma, zonder nieuws", concludeerde een andere stemmer. In totaal brachten 332 mensen hun stem uit op het slechtste tv-programma.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!