Beeld © SBS | Steenrijk, Straatarm | 08-10-2019

Prachtig einde voor familie Zark in Steenrijk, Straatarm

8 oktober 2019 22:46

In Steenrijk, Straatarm ruilen twee families één week lang van huis, budget en leven om antwoord te krijgen op de vraag: maakt geld werkelijk gelukkig? Aan het einde van de week wordt duidelijk hoeveel ze achteraf, ondanks hun verschillende financiële omstandigheden, toch gemeen hebben. Deze keer werden kijkers getrakteerd op een wel héél bijzonder einde.

In Nederland zijn de verschillen tussen arm en rijk erom groot. De 10% die van een minimumloon moet leven heeft nog geen €100 per week te besteden, terwijl de rijkste makkelijk €1.500 uitgeven. Geld maakt niet gelukkig... of toch wel? Ook deze week nemen in Steenrijk, Straatarm weer twee gezinnen de proef op de som. Deze week ruilt de familie Rouw hun vrijstaande woning in voor de gezellige flat van de familie Zark.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers ontroerd door aangrijpend verhaal in Steenrijk, Straatarm

Vasco woont samen met zijn vrouw en twee kids in een bosrijke omgeving in Emmen. Al op jonge leeftijd verdiende hij bakken met geld met het maken van games. Zo verdiende hij op zijn zestiende al zo'n €3.000 in de maand en inmiddels telt zijn vermogen meer dan zes nullen.

De familie Zark komt ook uit Drenthe, maar kan maar amper rondkomen sinds vader Daniël in 2013 zijn rug brak tijdens een epileptische aanval. Als een echte vechter bleef hij positief en zette hij alles op alles om weer te kunnen lopen voor zijn kinderen. Maar vanwege zijn lichamelijke beperking loopt hij flink wat inkomsten mis. Er was zelfs een tijd dat het gezin tot over hun oren in de schulden zat, maar deze zijn inmiddels gelukkig afbetaald. Om niet verder in de schulden te raken moet de familie rondkomen van €70 in de week.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alleen maar respect voor gezinnen in Steenrijk, Straatarm

De familie Rouw heeft juist een groot budget en gunt het gezin hetzelfde. Als rijk en arm elkaar na een week in levende lijve ontmoeten hebben ze dan ook een grote verrassing voor hen: een nieuwe auto. Hoewel geld volgens Daniël niet gelukkig maakt, kan geen geld wel behoorlijk ongelukkig zijn.

"Je hebt het echt verdiend. Als je positief in het leven staat, gebeuren er positieve dingen", steekt Vasco hem een hart onder de riem. Daniël is totaal overdonderd en kan zijn tranen niet bedwingen. Het enige wat hij nog weet uit te brengen is "wauw". Ook Twitter is lovend over de actie van Vasco.