Beeld © ANP

Sterren op het doek toont 'zachte kant' Maarten van Rossem

09 oktober 2019 13:54

Maarten van Rossem (75) deed de kijkers van Sterren op het doek verbazen met zijn optreden. Zijn open en kwetsbare uitstraling was een hit bij de fans van het programma. En leverde bijna een miljoen kijkers op.

"Van Rossem, zoals je hem nooit zag"

In Sterren op het doek vertelde Maarten openhartig over zijn jeugd aan presentator Özcan Akyol (35). "Mijn moeder sloeg, er was weinig tederheid", aldus het Slimste Mens-jurylid. "Genegenheid tonen was niet de sterkste kant van mijn moeder." Ook de presentator heeft een lastige jeugd gehad en vertelde dat hij na een aanvaring vaak twijfelde of hij degene was die fout zat. "Ik dacht altijd: ik heb niets verkeerd gedaan", reageerde Maarten daarop. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Uitnodiging Sterren op het doek verbaasde Caroline de Bruijn

Maarten legde ook uit hoe hij gepest werd door zijn medeleerlingen in zijn jeugd. De historicus lukte het niet om vriendjes te maken en meisjes zagen hem niet staan. Alleen aan zijn toenmalige juf heeft hij nog warme herinneringen. Zij zou zich hebben ontfermd over het "rare en eenzame kneusje." Het heftige verleden van de schrijver leverde hem enkel medeleven op bij de kijkers van het programma.  

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Presenteren Sterren op het doek droom voor Özcan Akyol

"Van Rossem, zoals je hem nooit zag", is één van de veel getwitterde reacties op de aflevering van Sterren op het doek. "IJzersterke aflevering. Volgens mij klikten Özcan en Maarten goed. En de schilderijen vond ik inderdaad zeer geslaagd, met voorkeur voor het dubbelportret", meent een andere fan. Het enige opmerkelijke was volgens een kijker dat Maarten "voor het portret gaat dat hem als 'gewichtige oude man' toont." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Caroline de Bruijn doet mee met Sterren op het doek

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Floortje Dessing ook geportretteerd in Sterren op het doek

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!