Kerst bij Koosje Beeld © Videoland

Katja Schuurman en Benja Bruijning in nieuwe Videoland-kerstserie

10 oktober 2019 07:10

Voor het tweede jaar op rij lanceert Videoland een nieuwe vijfdelige kerstserie. Katja Schuurman (44), Eva van de Wijdeven (34), Benja Bruijning (35) en Tim Haars (37) spelen de hoofdrollen in Kerst bij Koosje. Ook Peter Blok en Rutger Messerschmidt zijn in de serie te zien.

"Het is ook fijn om weer eens iets nieuws te zien"

Vorig jaar introduceerde Videoland met Kerst met De Kuijpers voor het eerst een eigen kerstserie. De series bieden een welkome afwisseling in het al bestaande kerstrepertoire dat jaar in jaar uit uit de kast wordt getrokken, vindt Katja. "Ik kijk bijvoorbeeld altijd The Muppet Christmas Carol en Love Actually. Als ik die niet gezien heb voelt het niet als kerst. Maar het is ook fijn om weer eens iets nieuws te zien", zegt ze tegen BuzzE.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yes! The Handmaid's Tale-film te zien bij Videoland

Kerst bij Koosje is volgens Katja een "fijne feelgoodserie boordevol humor". "We hebben onwijs veel lol gehad tijdens het draaien, al was het af en toe wel pittig", aldus de actrice. "Buiten was het namelijk 25 graden en we hadden dikke truien en winterjassen aan. We zijn meerdere keren gesmolten op de set."

Katja speelt de rol van Klaas die, samen met haar dochter, vlak voor de feestdagen plotseling komt opdagen voor het jaarlijkse kerstfeest in hotel Koosje, dat opgericht is door haar overleden moeder. Het hotel wordt inmiddels gerund door Koosjes andere dochter Merel (Eva van de Wijdeven).

"Klaas ziet dat Merel het allemaal niet zo onder controle heeft, zeker als er ineens een belangrijke hotelrecensent langskomt en er nieuwe liefde in de lucht hangt. Daar ontstaan natuurlijk de nodige spanningen", verklapt Katja alvast. "Of het ook goed afloopt zeg ik niet maar het is natuurlijk wel kerst."

Kerst bij Koosje is vanaf 8 november te zien op Videoland. Voor kijkers die ook Kerst met De Kuijpers al zagen, biedt de nieuwe serie een grappig haakje. Het personage van Carly Wijs duikt namelijk ook op in hotel Koosje.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bingen maar: Four Weddings and a Funeral is nu te zien

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!