Beeld © ANP

Chantal Janzen geprezen voor prachtige speech Televizier-Ster

10 oktober 2019 11:33

Chantal Janzen (40) mocht gisteravond alweer voor de vijfde keer de Televizier-Ster mee naar huis nemen. En met haar speech wist ze precies de juiste snaar te raken.

"We redden er inderdaad geen levens mee, maar volgens mij mogen we best wel trots zijn"

Als Chantal het podium opkomt, brengt ze eerst een sneer uit naar radio-dj en YouTube-ster Bram Krikke, die even voor haar beweerde dat niemand meer tv kijkt. In haar speech besteedt de blondine dan ook aandacht aan de discussie hoe relevant televisie maken nog is anno 2019. Toch is het volgens haar onmisbaar. "Volgens mij maak je tegenwoordig televisie voor dat ene jongetje dat kijkt naar Alles Uit De Kast en dat daarna tegen zijn moeder durft te zeggen dat ‘ie op jongens valt", begint ze haar betoog.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Nienke Plas bewijst dat glamour niet veel hoeft te kosten

"Volgens mij maken we nog steeds televisie voor Bibian Mentel, die gewoon aan een dansprogramma meedoet en als kandidaat een van de leukste periodes uit haar leven heeft. Je doet het voor regisseur David die in je oortje zegt: drie, twee, één live! Voor dat gevoel."

Ze gaat verder: "Om naar Ik Vertrek te kijken voor een minigolfbaan van Scheetje en Karin op Curaçao en dat mislukt allemaal. Je doet het, omdat je het leuk vindt om te lachen om Johan of Jandino. Voor ieder wat wils. We redden er inderdaad geen levens mee, maar volgens mij mogen we best wel trots zijn.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Chantal Janzen wint haar vijfde Televizier-Ster

De blondine mag zich inmiddels voor de vijfde keer één jaar lang de favoriete presentatrice van Nederland noemen. Daarmee evenaart ze het record van Yvon Jaspers, die de prijs ook al vijf keer eerder won. En dat is volgens Twitter helemaal terecht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Martien Meiland emotioneel na winst Televizier-Ring

Chantal versloeg dit jaar Eva Jinek en Floortje Dessing. Ook vorig jaar ging de Televizier-Ster naar Chantal, die de prijs ook in 2014, 2015 en 2016 mee naar huis mocht nemen. 

Hoewel de presentatrice supertrots is op haar award, krijgt hij geen prominente plek in huis. "Ik denk dat 'ie even in de woonkamer mag staan", zei Chantal gisteren voor de camera van het ANP over de Ster die ze in ontvangst mocht nemen. "Verder staan ze allemaal bij onze zoon van tien op zijn slaapkamer. Hij heeft een Star Wars-collectie van Lego en deze Ster past daar denk ik best goed tussen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!