Beeld © ANP

Moet Dionne Stax het songfestival presenteren?

10 oktober 2019 12:44

De uitreiking van de Gouden Televizier-Ring is ieder jaar weer spannend voor de televisiemakers van Nederland. Dit jaar was het extra spannend voor Dionne Stax (34). Zij had de eer het presentatiestokje van Jan Smit over te nemen en de avond samen met Rik van de Westelaken (48) aan elkaar te praten. Voor haar was het ook meteen dé test: is ze klaar voor het presenteren van het Eurovisiesongfestival?

"Voor het songfestival is echt meer nodig dan autocue teksten oplezen"

De naam van Dionne wordt vaak genoemd als het gaat om de presentatie van het songfestival. Sinds haar overstap van de NOS naar de AVROTROS lijkt het voor veel mensen zelfs al beklonken. De presentatie van het Gouden Televizier-Ring Gala wordt door velen gezien als de grote test. Maar heeft ze die gehaald?

Entertainmentdeskundige Aran Bade vindt dat Dionne het iets te formeel hield. "Ik denk dat Dionne de formele NOS-stijl van zich af moet schudden. Voor het songfestival is echt meer nodig dan autocue teksten oplezen. Dionne heeft met het Gouden Televizier-Ring Gala geen makkelijk podium voor haar debuut."

Aran denkt dat RTL-presentatrice Chantal Janzen ook een goede keuze zou zijn voor het songfestival. Zij sleepte gisteravond de Televizier-Ster Presentatrice in de wacht. "Chantal Janzen is een voorbeeld van iemand die veel meer meters heeft gemaakt in live-tv en laat zien hoe je gevat om kan gaan met opvallende, onverwachtse en ongemakkelijke situaties. Die flair moeten we inzetten volgend jaar op het songfestival. Ik zou NPO en NOS adviseren over hun eigen muren heen te kijken in de zoektocht naar het presentatieteam."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dionne Stax neemt presentatie Gouden Televizier-Ring Gala over

Ook Herman van der Zandt had gisteravond een klein rolletje. Hij mocht samen met Dione de Graaff de Gouden Televizier-Ring uitreiken. Is hij geschikt voor het songfestival? Aran vindt van wel. "Herman van der Zandt komt veel beter uit de verf. Hij voelde denk ik minder druk, omdat hij het gala niet presenteerde. Zijn flair en wat nonchalante houding past bij het songfestival. Herman heeft durf, gevoel voor timing en een gezonde dosis humor. Dit maakt hem geschikt voor het songfestival."

Twitter

Op Twitter viel Dionne niet echt in de smaak als presentatrice. Er wordt onder meer opgemerkt dat Dionnes presentatiekunsten nogal aan de saaie kant waren en dat het geheel een beetje steriel en grijs was. Mensen grappen zelfs dat de eerste afvaller van het songfestival al bekend is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

POLL: Wie moet het Eurovisiesongfestival presenteren?

Wie zal de eer krijgen het Eurovisiesongfestival te presenteren? De tijd zal het leren. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!