Beeld © ANP

The Passion dit jaar naar Roermond

10 oktober 2019 12:06

De tiende editie van The Passion wordt dit jaar gehouden in Roermond. En dat is bijzonder, want het is voor het eerst dat het muzikale paasevenement zo zuidelijk wordt gehouden.

"Samen met de makers van het programma streven we naar deelname uit alle hoeken van de samenleving"

Volgens wethouder Angely Waajen van Roermond is het een eer om als eerste zuidelijke stad van Nederland The Passion te mogen ontvangen. En het is een extra bijzonder jaar, want Roermond viert onder andere 800 jaar Munsterkerk en 75 jaar bevrijding. "Het Munsterplein en de vele karakteristieke plekken van Roermond zullen deze tiende editie van het muzikale paasevenement bijzonder sfeervol maken. Samen met de makers van het programma streven we naar deelname uit alle hoeken van de samenleving", aldus de wethouder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jongen bij The Passion moest huilen vanwege gebroken hart

Met het thema #vrijheid staat The Passion dit jaar stil bij 75 jaar bevrijding. The Passion zal vanuit haar eigen verhaal invulling geven aan dit thema: vrijheid en liefde vormen de rode draad in het lijdensverhaal van Jezus. 

Arjan Lock, directeur van de EO zegt: “Op veel plekken in Nederland zie je de betonnen restanten van bunkers, de symbolen van onvrijheid uit een donker verleden. Die onvrijheid is er vandaag de dag gelukkig niet meer. We ervaren meer vrijheid dan ooit. En toch voelen veel mensen zich gevangen. Gevangen door beperkingen, beschadigde relaties of verlies van een geliefde. The Passion vertelt het verhaal van Jezus die perspectief geeft op leven in vrijheid.”  

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

20.000 bezoekers zien 'knapste Judas ooit' in The Passion

Jochem de Jong, mediadirecteur KRO-NCRV vult aan: “The Passion gaat over onvoorwaardelijke liefde, over de vrijheid om elkaar lief te hebben. Dit verhaal inspireert en houdt ons als samenleving ook een spiegel voor. Het zet ons aan het denken over hoe we in ons land met elkaar omgaan, welke vrijheid we de ander gunnen.”

The Passion wordt op Witte Donderdag 9 april om 20.30 uur uitgezonden op NPO 1. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!