ANP

Televizier belt Wendy over gestolen ring

11 oktober 2019 09:20

Televizier gaat contact opnemen met Talpa-coryfee Wendy van Dijk over haar verdwenen Televizier-Ring. Dat heeft hoofdredacteur Jeroen de Goeij vrijdag laten weten aan BuzzE.

"Het is natuurlijk wel jammer"

"We gaan er natuurlijk vanuit dat winnaars heel goed op hun ring passen", beklemtoont Jeroen de Goeij. "Maar het is natuurlijk altijd mogelijk dat er iets mee gebeurt." Zo meldde Willeke Alberti drie jaar geleden diep bedroefd te zijn dat zij de Televizier-Ring was verloren die zij in 1971 won voor De kleine waarheid. "In voorkomende gevallen kunnen we uiteraard een nieuwe ring maken. Al komt er in de inscriptie wel te staan dat het niet het origineel is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Televizier-Ring Wendy van Dijk is uit huis gestolen

Elk jaar wordt een unieke ring ontworpen; de afgelopen jaren is kunstenares Anneke Schat hier verantwoordelijk voor. In het geval van Wendy van Dijk zouden de schetsen van de ring uit 2003 weer uit de kast getrokken moeten worden. Wendy van Dijk won de prijs toen voor haar programma Hart in Aktie. Het was tot woensdag, toen Chateau Meiland won, het laatste SBS6-programma die er met de prestigieuze prijs vandoor ging.

De vrouw van Erland Galjaard leek tijdens een interview met Shownieuws donderdag overigens nog geen haast te hebben met het vervangen van haar prijs. "Ik moet daar eigenlijk nog iets mee, want het is natuurlijk wel jammer", verwoordde zij haar emoties. Zij stelde dat de ring gestolen is, maar sloot niet uit dat het accessoire wellicht nog ergens in huis op kon duiken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wendy van Dijk knalt uit elkaar van trots

Overigens maakt Televizier niet alleen extra ringen als die verloren zijn. "Soms komt het voor dat een programma meerdere makers heeft en daarom graag één of meer extra exemplaren wil hebben", legt Jeroen de Goeij uit. Dit gebeurde onder meer toen GTST en Gooische Vrouwen de publieksprijs in de wacht sleepten.

Eerder sprak RTL Boulevard Wendy over The Voice. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!