Beeld © ANP

Yes! Er komt een tweede seizoen van Lingo

12 oktober 2019 10:41

Lingo blijft in ieder geval tot de zomer van 2020 te zien op televisie. De populaire spelshow, die eind augustus na vijf jaar afwezigheid een comeback maakte bij SBS6, krijgt een tweede seizoen. Dat maakte de zender zaterdag bekend. De presentatie is, net als in het eerste reeks die momenteel te zien is, in handen van Jan Versteegh.

"We hebben het programma in eerste instantie voorzichtig besteld"

De eerste aflevering van de tv-klassieker op 26 augustus ging van start met 802.000 kijkers. De dagen daarna zakte het kijkcijferaantal. Inmiddels kijken er, inclusief uitgesteld kijken, gemiddeld 644.000 mensen. "We hebben het programma in eerste instantie voorzichtig besteld omdat het toch even spannend was of het spelletje na vijf jaar afwezigheid echt zou aanslaan", zegt mediadirecteur Marco Louwerens, die een tweede seizoen gezien de kijkcijfers een voor de hand liggende keuze noemt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lingo-kijkers ergeren zich aan High Fives van Joost en Jorien

Lingo was tot september 2014 25 jaar lang te zien bij de NPO. In juni werd bekend dat het woordspelletje nieuw leven werd ingeblazen. Voor de vernieuwde versie keerde voice-over en jurylid JP terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!