Beeld © SBS/TALPA Cultuurshock 14-10-2019

Kijkers niet te spreken over 'respectloos gezin' in Cultuurshock

14 oktober 2019 22:39

Het nieuwe programma Cultuurshock heeft flink wat los gemaakt bij de kijkers. Vooral de deelnemers vallen alles behalve in de smaak en krijgen dan ook flink wat kritiek.

In het programma verruilen Nederlandse gezinnen huis en haard voor een week in een andere cultuur. Zij zullen hier wonen, werken en moeten aanpassen en dat gaat niet van een leien dakje. In de eerste aflevering zien hoe de familie Wijtmans uit Eindhoven afreist naar Nenetsen; een nomadenvolk woonachtig op de ijskoude Russische poolvlakte. De reis alleen al duurt drie dagen!

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verwondering en kritiek bij de kijkers van Chateau Meiland

Tijdens de reis wordt onder meer getoond hoe de bewoners normaliter aan hun eten komt. Zo vangen ze rendieren en eten die zo op en dat zorgt bij het gezin voor flink wat kokhalsneigingen.

Hoewel het programma wel in de smaak valt bij de kijkers, worden de deelnemers dat niet. Volgens de kijker zijn ze asociaal en verwend. Ook vinden ze het bizar dat het gezin zich heeft opgegeven om vervolgens zo negatief te doen. In het programma vertellen ze zelf dankzij deze ervaring hun eigen bezittingen en thuis meer te waarderen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prachtig einde voor familie Zark in Steenrijk, Straatarm