Beeld © RTL

Ewout Genemans: 'Het wordt een spraakmakend seizoen'

15 oktober 2019 07:07

Ewout Genemans (34) hoefde niet lang na te denken toen Peter van der Vorst (47) hem benaderde om de presentatie van zijn programma Verslaafd over te nemen. De programmamaker vindt het een hele eer dat zijn nieuwe baas aan hem dacht als opvolger.

"Peter heeft het heel veel jaren gemaakt en dat ik het nu mag overnemen is zeker een eer"

"Ik vind het hartstikke leuk dat ik dit mag doen. Het is een mooi en heftig programma. Peter heeft het heel veel jaren gemaakt en dat ik het nu mag overnemen is zeker een eer", vertelt Ewout aan BuzzE.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Ewout Genemans neemt presentatie Verslaafd over

Met de documentaireseries die Ewout de afgelopen jaren maakte, bouwde hij al de nodige ervaring op met verslaafde mensen of drugsgerelateerde zaken. Dat is ook precies de reden dat hij gevraagd is, denkt Ewout. Het enige verschil is dat hij nu echt een helpende hand kan bieden.

"Wat dat betreft is het een heel nieuwe arena. Je probeert echt alles te doen om deze mensen zover te krijgen om ze te laten behandelen." Dat is nog niet heel eenvoudig, merkte Ewout al snel. "Je moet je kop erbij houden en er gewoon voor gaan. Wat helpt is dat ik dit mag maken met een club mensen die het al jaren doet en alles weet. Je stapt als het ware in een warm bad."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zuid-Korea niet blij met documentaire van Ewout Genemans

In het zesde seizoen worden zes verslaafden gevolgd. Zowel Peter als Ewout nemen drie afleveringen voor hun rekening. "Het wordt een spraakmakend seizoen", belooft Ewout, die maar wat blij is met zijn nieuwe job. "Het is een dankbare taak. En je ziet ook dat het helpt. Dat heeft Peter wel bewezen, al seizoenen lang."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter van der Vorst over het grote verlies in zijn leven

Verslaafd gaat dinsdag van start. Dat is iets eerder dan oorspronkelijk in de planning lag. RTL heeft het programma naar voren gehaald vanwege het vervroegde afscheid van Het spijt me. Samen met De Sleutel, het nieuwe programma van Beau van Erven Dorens, vormt Verslaafd de nieuwe dinsdagavond op RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!