Beeld © ANP

Ook Vlaamse Dancing with the Stars onder vuur

15 oktober 2019 09:32

Na het Dancing with the Stars-drama van afgelopen zaterdag, ligt nu ook de Belgische variant van het dansprogramma onder vuur. Onze eigen Jan Kooijman (38) zit bij onze Zuiderburen in de jury en probeert de boel recht te trekken op Instagram.

"De vijven en of negens zeggen zeker niets over hoe leuk wij de BV’s vinden"

In een berichtje aan zijn 'Vlaamse Vrienden' laat de danser weten flink wat berichten te hebben ontvangen na de show van afgelopen weekend. De meeste gaan over of de exit van de bekende Vlamingen wel of niet terecht is. Viktor Verhulst - inderdaad, de zoon van - en zanger Christoff bungelden wederom onder aan het klassement, maar het was radio- en televisiepresentatrice Evy Gruyaert die uiteindelijk de wedstrijd moest verlaten. 

"Dancing with the Stars hanteert als format de regel dat de jury voor de helft verantwoordelijk is voor de punten. De andere helft wordt bepaald door het stemmende publiek. Iets waar we het gisteravond kort over hadden, aan de start van het programma", laat hij zich uit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Einduitslag Dancing With The Stars zorgt voor woedende reacties

"De vijven en of negens zeggen zeker niets over hoe leuk wij de BV’s vinden. En al helemaal niets over de kwaliteiten van de pro-dansers! Als ik daar cijfers voor mocht geven krijgen ze allemaal elke week een tien!", aldus Jan. Al snap de 38-jarige ook dat de kijkers thuis er soms anders overdenken, maar "dat format zit zo in elkaar".

Hij roept zijn volgers dan ook op om niet boos te worden op degene die er volgens hen eigenlijk uit had gemoeten. "Alle BV’s werken namelijk snoeihard om elke week te zorgen dat de show zo mooi mogelijk wordt. En dat die show mooi is, is een ding dat zeker is."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Staande ovatie voor Samantha Steenwijk in Dancing with the Stars

Irene Moors, jurylid bij ons in Nederland, is het helemaal eens met zijn verhaal. "En dat zijn de feiten", laat ze achter onder zijn post. Ook in Nederland was dit weekend veel te doen over de eliminatie bij Dancing with the Stars. Tooske en haar partner werden door het publiek weggestemd in de zesde aflevering van het RTL4-programma. Dat terwijl de jury het stel net had beloond met twee tienen. Het stel was overtuigd van een plek in de halve finale, maar Chantal Janzen maakte aan het einde van de aflevering bekend dat de kijkers haar het minste aantal stemmen had gegeven. Bibian Mentel en Anouk Hoogendijk waren daarentegen wel door.

Volgens Jamie totaal onterecht: 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Kooijman deelt wel heel pikant kiekje op Instagram

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!