Beeld © RTL

Kijkers geroerd door eerste aflevering van De Sleutel

15 oktober 2019 22:32

Beau van Erven Dorens (48) weet met zijn nieuwe programma De Sleutel de kijker te raken. Hierin krijgen verschillende daklozen een sleutel van een eigen huis, maar die moeten ze wel zelf betalen. Beau geeft ze naast een dak boven hun hoofd ook een boekje met telefoonnummers van verschillende hulpinstanties.

"Eerst mijn dochter maar weer eens zien en kijken wat ik dan doe”

Als eerste maken we kennis met Rigo. Door zijn depressie was hij tot weinig in staat. Hij opende zijn post niet meer en dat leidde uiteindelijk tot een noodgedwongen verkoop van zijn huis. Hierdoor belandde hij op straat en daar zit hij al twee jaar. Nog altijd hoopt Rigo dat zijn inmiddels negenjarige dochter hem komt opzoeken. Samen met zijn hond en bok slijt hij zijn dagen. “Ik heb geen planning, ik heb geen vooruitzicht. Eerst mijn dochter maar weer eens zien en kijken wat ik dan doe”, vertelt hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beau van Erven Dorens wint weer Televizier-Ster

“Misschien moet ik de komende tien jaar wel voor haar zorgen en ik ben meer dan bereid om dat op me te nemen.” Beau verrast Rigo terwijl hij ligt de slapen onder een brug. Rigo laat Beau weten dat het idee van een huisje hem niet echt aanstaat. “Ik wil helemaal niet zitten en ik wil niet in een huisje”, legt hij de presentator uit. “Mag ik het huis ook weggeven?” is zijn eerste vraag aan Beau. Hij ziet liever dat het huis bewoond wordt door zijn dochter en vrouw.

Ook de 20-jarige Cassandra denkt dat ze wordt gevolgde voor een docu. Ze heeft nooit een thuis gehad. Al sinds haar tiende gaat ze heen en weer tussen een pleeggezin en haar moeder die niet in staat is om voor haar te zorgen. Haar vader is op haar dertiende overleden na een lang ziekbed. Op dit moment woont ze al twee jaar in een crisisopvang, waar ze eigenlijk maar een jaar mag blijven. “Het geeft heel veel stress. (…) Het is heel confronterend om bij je vrienden te zien dat zij wel een plekje hebben waar ze zich thuis kunnen voelen”, vertelt Cassandra.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eerste beelden Beau's nieuwe programma De Sleutel

Als Beau haar verrast met zijn bezoek en vraagt wat hij voor haar kan doen vertelt ze: “Weer naar school en een huis.” Dat laatste wordt gelijk geregeld als Beau haar een sleutel geeft van haar eigen woning. Cassandra kan dit niet geloven en vraagt zich alleen maar of dit geen grap is.  Ze heeft dus een huis en die is twee maanden vooruitbetaald en het team van Beau zal Cassandra ondersteunen met het op orde krijgen van haar financiën. De kijkers zijn vol lof over dit nieuwe programma en houden het met moeite droog. 

De Sleutel is elke dinsdag te zien om 21:30 op RTL 4. Beau was te gast in RTL Boulevard om te vertellen over De Sleutel. Hij vertelde onder meer over hoe zwaar het is om dit programma te maken. 

Nieuw programma van Beau was loodzwaar om te maken

00:52

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!