Beau van Erven Dorens vond De Sleutel loodzwaar om te maken

15 oktober 2019 21:04

Beau van Erven Dorens (48) begint vanavond met zijn nieuwe programma De Sleutel. Hierin geeft hij daklozen een huis en helpt ze om alles weer op de rit te krijgen. In RTL Boulevard vertelt de presentator dat het maken van dit programma niet in de koude kleren is gaan zitten.

"Het is altijd loodzwaar"

Het is niet de eerste keer dat Beau zich inzet voor de daklozen van Nederland. Eerder maakte hij al The Amsterdam Project en Het Rotterdam Project. Het werken met daklozen en zeker voor dit programma valt Beau erg zwaar: "Het is altijd loodzwaar. Niet allen voor mij, maar ook voor mijn team. Ik loop daar voorop, maar mijn team is daar de hele dag mee bezig", vertelt de presentator aan de desk bij RTL Boulevard. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beau van Erven Dorens wint weer Televizier-Ster

Toch haalt Beau er ook erg veel voldoening uit. "Het is ook, aan de andere kant, fantastisch. Je ziet die mensen vooruitgaan en je ziet dat ze met een beetje liefde al een heel eind komen. Het verschil is dat ik de vorige keer met een pinpas kwam met 10.000 euro en dan was het hopen dat ze aan het einde een kamer konden krijgen. Nu beginnen we juist met het belangrijkste."

Dankzij de eerdere programma's van Beau, waaronder Five Days Inside, hebben ervoor gezorgd dat de presentator nu beter weet hoe hij met daklozen om moet gaan: "Het belangrijkste leergeld is dat je mensen met liefde moet behandelen. Dat is het belangrijkste. Zo’n huis geeft alle rust."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beau van Erven Dorens valt in de prijzen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!