Beeld © SBS/Talpa Steenrijk, Straatarm 25-10-2019

Kijkers kunnen rijke zusjes in Steenrijk, Straatarm niet uitstaan

15 oktober 2019 22:59

In de meest recente aflevering van Steenrijk, Straatarm volgen we de zusjes Bianca en Natasha. Zij verruilen hun penthouse in Amsterdam met de woning van de familie Holleman. Het contrast kon niet groter zijn, zo vinden de kijkers.

De familie Holleman moet leven van 80 euro in de week en dat is moeilijk. Martin heeft zijn baan verloren en daardoor staan ze nu onder bewind en gaan ze de schuldsanering in. Hierdoor hopen ze er binnen drie jaar weer bovenop te komen. Martin moest snel een nieuwe baan vinden en werkt tegenwoordig als verkeersregelaar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Onsympathiek stel' reageert op uitzending Steenrijk, Straatarm

Hierdoor werkt hij maar liefst 80(!) uur per week en ziet hij zijn gezin veel minder dan hij zou willen. Moeder Nel is afgekeurd door een hernia, maar doet wel vrijwilligerswerk bij de plaatselijke kinderboerderij. Zij krijgen door deze ruil nu een weekbudget van 1250 euro! Een wereld van verschil.

De zusjes hebben hard gewerkt om hun bedrijf op te starten en met wat kapitaal van hun vader is dat gelukt. Ze weten dat ze dankbaar moeten zijn voor alles wat ze hebben en schrijven daarom zogenoemde dankbaarheid briefjes. De twee zijn vooral bezig met gezond leven, hoe goed alles is voor de planeet en doen dat door geregeld Engelse woordjes te sprenkelen door hun zinnen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prachtig einde voor familie Zark in Steenrijk, Straatarm

De zusjes laten weten dat ze veel respect hebben voor de familie Holleman en het knap vinden hoe ze de eindjes aan elkaar knopen. Als de twee naar de voedselbank moeten, raakt het ze zichtbaar.

Toch valt het contrast tussen de twee werelden bij de kijker niet helemaal goed. Waar de een met veel pijn en moeite rond moet komen, kunnen de zusjes alles doen en laten wat ze willen. Op Twitter vragen mensen zich af of zij misschien naar een aflevering van Koefnoen zitten te kijken en vragen mensen om een teiltje na het zien van de meiden. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alleen maar respect voor gezinnen in Steenrijk, Straatarm

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!