Beeld © Nikolai van Nunen

NPO overvallen door kritiek op nieuwe serie Stanley H.

16 oktober 2019 17:52

De NPO heeft "meerdere klachten" ontvangen over de online leeftijdskeuring van de nieuwe misdaadserie Stanley H. Kijkers snappen niet dat de serie, over drugscrimineel Stanley Hillis, lineair al om 20.00 uur wordt uitgezonden, maar dat terugkijken van de gewelddadige reeks pas na 22.00 uur ‘s avonds kan.

"Heel irritant en vreemd"

Een woordvoerder van NPO heeft een bericht daarover van Mediacourant bevestigd. Hij kan niet zeggen om hoeveel klachten het exact gaat. "Maar het valt de kijkers wel op", voegt hij daaraan toe. Op sociale media oordelen NPO-kijkers onder meer dat het "heel irritant en vreemd" is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen Spitzenberger meedogenloos als crimineel Stanley Hillis

Het verschil in uitzendtijden komt door een proef die NPO het afgelopen jaar heeft gehouden met het uitzenden van zogenoemd ‘16-plus-materiaal’ vóór 22.00 uur ‘s avonds. Dit mag officieel van de wet niet. Maar voor de test, die een jaar duurt, zijn een aantal series en programma’s uitgekozen die onder begeleiding van waarschuwingen en icoontjes toch voor 22.00 uur al te zien zijn op NPO 1, 2 en 3. Stanley H. is een van die series. Maar de uitzondering geldt niet voor het online terugkijken, verduidelijkt de woordvoerder.

Overigens kunnen kijkers die NPO Start Plus hebben wel de afleveringen online voor 22.00 uur zien. Dit komt omdat het ‘plus-abonnement’ van de NPO, waardoor betaald moet worden, alleen kan worden afgesloten door mensen die verklaren dat ze 18 jaar en ouder zijn. De proef met de flexibele leeftijdskeuring wordt over een paar maanden geëvalueerd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Jeroen Spitzenberger zeer geloofwaardig als Stanley H'

Stanley H. is gemaakt door regisseur Tim Oliehoek, de hoofdrol wordt gespeeld door Jeroen Spitzenberger. Zondag is de tweede aflevering van de vierdelige reeks te zien.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!