Beeld © ANP

Miljuschka bijzonder openhartig over donker verleden familie

17 oktober 2019 17:39

In Chantals Pyjama Party ging Chantal Janzen (40) op bezoek bij Miljuschka Witzenhausen (34), die in een heel mooie boerderij woont. In het luchtige programma was ook ruimte voor een heftig gesprek over het verleden van de tv-kok én over haar familie.

"Als dat allemaal voor niets was geweest, was dat heel zuur geweest"

Chantals Pyjama Party begint lekker luchtig. De dames gaan een appeltaart maken. Wanneer Miljuschka haar erop attendeert dat ze kleinere stukjes moet snijden, schiet Chantal iets te binnen. “Oké, rustig. Met jouw familie-achtergrond en een mes in je hand”, grapt de presentatrice. “Die doen dat meestal niet met messen, hoor. Meestal met vuurwapens”, lacht Miljuschka terug.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Miljuschka Witzenhausen door diep dal tijdens scheiding

Het ging om een bruggetje naar een heftig onderwerp. Zoals bekend is Miljuschka de dochter van Astrid, de zus van topcrimineel Willem Holleeder. De tv-chef geeft toe altijd al te hebben geweten hoe de vork in de steel steekt. “Als je familie nationaal erfgoed is en het staat iedere dag op de voorpagina van een krant of is de opening van het NOS Journaal, dan ontgaat je dat niet”, aldus Miljuschka.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dochter Miljuschka na zware dag in ziekenhuis gelukkig weer thuis

“Het was voor mij heel moeilijk te rijmen”, gaat een emotionele Miljuschka verder. “Ik had een supersterke moeder die studeerde, baantjes had tegelijkertijd, een heel gezin runde. Maar daarnaast constant werd geterroriseerd door familie.”Het komt hard binnen bij Miljuschka. “Daarom was het voor mij des te meer een bevrijding dat ze deze stap maakte om te getuigen. Mijn moeder heeft alles opgegeven”, legt ze in tranen uit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Opnieuw zware dag voor dochter Miljuschka Witzenhausen

“Haar persoonlijke vrijheid, dat is niet wat je wilt voor iemand van wie je zoveel houdt. En gewoon even naar de supermarkt gaan of afspreken met vrienden kan niet meer. En als dat allemaal voor niets was geweest, was dat heel zuur geweest. Maar dat is het dus niet geweest en daar ben ik heel dankbaar voor.” Daarnaast onthult Miljuschka waar haar bijzondere naam vandaan komt. “Het schijnt uit Rusland”, aldus de tv-kok. “Het was vooral ook mijn vader. Het was of dat of Mercedes. Nou, Thank God dat het dan Miljuschka is geworden.” Dat was wat geweest, inderdaad.

Chantals Pyjama Party is vanavond om 20.30 uur te zien op RTL4, maar ook nu al te zien bij Videoland. In de aflevering gaat Chantal op bezoek bij Miljuschka, maar ook bij YouTuber Dylan Haegens. Beide sterren worden, zoals de naam van het programma al doet vermoeden, verrast met een pyjamafeestje. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Miljuschka Witzenhausen doet iedereen versteld staan in bikini

Het is niet de eerste keer dat Miljuschka openhartig spreekt over haar moeder Astrid. Tijdens het proces waarbij haar oom Willem uiteindelijk levenslang kreeg, vreesde de tv-kok voor het leven van haar moeder. Bekijk hieronder hoe de presentatrice zich destijds voelde. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!