Streamingdiensten zetten hoog in voor rechten South Park

21 oktober 2019 02:06

Er is een biedingsoorlog gaande om de streamingrechten van South Park. Volgens Variety lopen de biedingen inmiddels op tot een half miljard dollar. Het gaat daarbij uitsluitend om rechten voor Noord-Amerika.

Viacom, het moederbedrijf van Comedy Central, en South Park-makers Trey Parker en Matt Stone zouden op het moment met zes verschillende partijen praten. Van de grote namen zou alleen Netflix daar niet meer tussen zitten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

South Park-bedenkers zeggen 'sorry' tegen China

De uitzendrechten voor South Park lopen flink in de papieren omdat de serie al erg lang loopt. Momenteel wordt het 23e seizoen van de animatieshow rond jongetjes Stan Marsh, Kyle Broflovski, Eric Cartman en Kenny McCormick uitgezonden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Disney komt met nieuwe film over Inspector Gadget

Streamingservices hebben afgelopen maanden de jacht ingezet op populaire hitshows uit het verleden. Vorige maand wist Netflix die van Seinfeld te bemachtigen, nadat HBO Max in de zomer de rechten van Friends binnenhaalde. Na de lancering van NBC Universal's streamingservice Peacock in 2021 is serie The Office exclusief daar te zien.

Het is op dit moment niet duidelijk of alle nieuwe streamingservices ook naar Nederland komen, en wat dat betekent voor de lokale uitzendrechten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!