Beeld © Videoland

Everon Jackson Hooi: 'Ik zag het leven niet meer zitten'

21 oktober 2019 19:00

Everon Jackson Hooi (37) doet in de nieuwste aflevering van Holland's Next Top Model, die alvast te zien is bij Videoland, een paar opvallende uitspraken. Zo praat de acteur onder andere openhartig over zijn seksualiteit en depressie.

"En dan ben je ook nog eens gay en een neger"

In een nieuwe aflevering van Holland's Next Top Model maken de twee huizen voor het eerst kennis met elkaar. Maar lang de tijd om elkaar te leren kennen hebben ze niet, want ze moeten meteen aan de bak. Aan Everon Jackson Hooi de taak om de overgebleven modellen deze week vast te leggen in zijn kledinglijn. De acteur vraagt alles van de kandidaten en niet iedereen kan daar even goed mee omgaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Everon Jackson Hooi reageert op relatiebreuk

Everon wil emotie en strijd terugzien in zijn shoot. Daarom vraagt hij de modellen wanneer ze voor het laatst pijn hebben ervaren. Benjamin krijgt het al meteen lastig als hij terugdenkt aan zijn jeugd en aan zijn vader. Inmiddels heeft hij geen contact meer met hem, maar de pijn zit er nog altijd. 

Om zijn emotie over te brengen op beeld moet hij van de GTST-ster gaan schreeuwen. Maar dat werkt averechts. "Door het schreeuwen vind ik mezelf op mijn vader lijken. En dat is het laatste wat ik wil”, vertelt het aanstormend model later in de camera.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Everon Jackson Hooi had eerder uit de kast willen komen

De soapie besluit het jonge model na de shoot nog even apart te nemen. En al snel neemt het gesprek een emotionele wending. Ook hij heeft geen makkelijk verleden achter de rug. "Ik merkte bij mij op een gegeven moment ook: shit, er komt niets meer uit. Ik wist niet waar het vandaan kwam en bij mij was het niet alleen mijn vader, veel meer factoren. Want met hem had ik ook geen contact”, vertelt hij openharitg. “En dan ben je ook nog eens gay en een neger."

Dan breekt de acteur. "Ik zag het zelf op een gegeven moment niet meer zitten”, biecht hij op met tranen in zijn ogen. “Ik zag mezelf, het leven niet meer zo lekker zitten. En dat komt door mijn trauma’s.” 

De aflevering met Everon Jackson Hooi is volgende week te zien om 20.30 uur bij RTL5 en nu al bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!