Beeld © Martijn van Gelder

Expeditie-Rijk: 'Ik viel tien keer per dag flauw'

21 oktober 2019 16:38

Het Expeditie Robinson-avontuur van Rijk Hofman heeft een zure nasmaak. De presentator laat aan RTL Boulevard weten het niet bepaald prettig te hebben gehad op Duivelseiland. Sterker nog, hij was er lichamelijk best slecht aan toe en is maar liefst tien kilo afgevallen.

“Ik kon mijn lichaam niet meer op temperatuur houden"

Rijk had de kans om na vijftien dagen Duivelseiland te verlaten en deel te nemen aan de samensmeltingsproef. Hiervoor moest hij strijden tegen Kim Kötter en Akwasi in een zenuwslopende balkproef. Helaas viel hij er als eerste af en moest daardoor het spel verlaten, zonder van Duivelseiland af te komen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Heftig! Expeditie Robinson-kandidaten worden bedreigd

Tegenover Fatima Moreira de Melo vertelt Rijk dat hij, mede door zijn lange verblijf op Duivelseiland, zich moeilijk kon concentreren op de balk. “Ik kon mijn lichaam niet meer op temperatuur houden en kon niet meer lopen”, onthult hij. Op de vraag of er bij Rijk geen alarmbellen afgingen toen hij zich zo slecht voelde, doet hij een schokkende onthulling: “Ik dacht dat het erbij hoorde. Ik kwam er pas achter toen Kim bij mij op het eiland kwam dat het niet normaal was hoe ik me voelde. Toen was het al te laat. Ik viel ook tien keer per dag flauw. (…) Zelfs toen ik terugkwam in Nederland ben ik nog flauwgevallen." 

Rijk kon zich naar eigen zeggen ook niet goed voorbereiden op wat hem te wachten stond. Hij werd namelijk vrij last minute ingevlogen voor Expeditie Robinson: "Ik heb zo'n twee uur voordat ik het vliegtuig instapte een zwembroek gekocht. Ik heb me niet kunnen voorbereiden, kon bijvoorbeeld geen vuur maken of iets. Maar Berdien heeft me dat allemaal geleerd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Akwasi schreef stiekem brieven tijdens Expeditie Robinson

Ondanks deze ervaring, wil Rijk graag nog een keer meedoen. “Ik heb toch niet echt de Expeditie meegemaakt. Ik heb de film Cast Away meegemaakt, dat is iets heel anders. Ik zou sowieso meedoen, met de voorwaarde dat er geen Duivelseiland meer is”, aldus Rijk die gelukkig om het avontuur kan lachen. Er zijn meer mensen die Rijk graag zien terugkeren in het programma. Er is namelijk een heuse petitie gestart om Rijk volgend jaar weer mee te laten doen. "Ruim 1500 mensen hebben al getekend om mij terug te laten keren in 2020. Heel lief, ik heb heel veel medeleven gekregen van de kijkers."

Het gehele interview met Rijk zie je vanavond in RTL Boulevard om 18:34 op RTL 4.

In Robinson Confessions vertelt Kalvijn over zijn avontuur en over een pijnlijk moment tussen hem en Marianna. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!