Beeld © Videoland/RTL

Expeditie-bondje tegen bondje: maakte Kalvijn de goede keuze?

22 oktober 2019 13:51

Bondjes zijn essentieel tijdens Expeditie Robinson, blijkt uit alle twintig seizoenen van de serie. Kalvijn (23) ondervond dit maar al te goed tijdens zijn deelname. Vanaf het begin was hij onafscheidelijk verbonden met Tim, Thomas, Kim en Mariana. Toch liep dit allemaal anders... Let op: dit artikel bevat spoilers!

"Vanaf het eerste moment waren wij goudeerlijk tegen elkaar"

Expeditie-Kalvijn: 'Ik kreeg kippenvel van verslaan Mariana'

09:21

Kalvijn noemt Tim "zijn grootste steun" tijdens Expeditie Robinson. De twee vormden samen met Thomas Berge, Kim Kötter en Mariana Verkerk een bondje. Helaas pakte dit verkeerd uit. Mariana bedroog hen en werkte Kim uit het kamp. Dit betekende een breuk in hun groep. Toch werd het voorzichtig gerepareerd toen Mariana zich weer bij hen aansloot en Akwasi een veeg uit de pan gaf. Helaas voor Mariana weerhield het Kalvijn er iet van om zijn pijlen in de afgelopen aflevering te richten op de modellencoach, waardoor zij uiteindelijk Kim kon vergezellen op Duivelseiland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Akwasi reageert op zwemscène in Expeditie Robinson

De vraag is natuurlijk of Kalvijn de juiste keuze heeft gemaakt in welk bondje bij heeft gesloten. Hij staat met zijn groepje lijnrecht tegenover het groepje van Akwasi, ook wel het kartel. Dat vindt de YouTuber een "redelijk heftige" omschrijving.

Vooral aan zijn maatje Tim heeft Kalvijn veel gehad. "Hij was gewoon de rust zelve. Vanaf het eerste moment waren wij goudeerlijk tegen elkaar (...) Wij maken dingen niet mooier dan ze zijn. We zeggen gewoon recht toe, recht aan hoe iets zit. Dat voelde wel heel vertrouwd, want dat soort mensen heb ik graag om me heen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Expeditie-Rijk: 'Ik viel tien keer per dag flauw'

Ook Akwasi deed zijn verhaal in Robinson Confessions, waar hij onder andere vertelt over zijn haat-liefde-verhouding met Mariana. Bekijk de aflevering hieronder. 

Expeditie-Akwasi verdenkt Mariana van vuile spelletjes

09:06

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!