Beeld © Beau

Philippe Geubels houdt het niet droog bij Beau

22 oktober 2019 16:19

Het was een heftige uitzending van Beau voor Philippe Geubels (38). De komiek gaat in zijn show Taboe op zoek naar de grenzen van humor. De Vlaming bezoekt mensen met een beperking, andere huidskleur of andere seksuele geaardheid, maar het viel hem zwaarder dan hij had verwacht. Philippe wordt overvallen door emoties tijdens zijn optreden in de latenightshow.

"Je zit een week samen met fantastische mensen waarvan je weet dat die gaan sterven"

Taboe, het programma van Philippe, is bedoeld om de grenzen van humor op te zoeken. Dat doet de komiek door grappen te maken over minderheden. In Beau kwam hij vertellen over het programma. "Taboe gaat over mensen waar je niet mee mag lachen. En voor alle duidelijkheid, dat zijn niet alleen mensen met een beperking", legt Philippe uit. Maar toen deelneemster Mireille ter sprake kwam, werd hij overvallen door emoties. De terminaal zieke vrouw is inmiddels overleden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Philippe Geubels zou graag in Nederland wonen

De band tussen Philippe en Mireille werd versterkt, nadat ze samen op vakantie zijn gegaan. Dit doet de presentator "om ze te leren kennen en te luisteren naar wat zij wel of niet grappig vinden als het over hen gaat." Maar het was zeker niet de hele tijd één vrolijke bedoening. "Dat was emotioneel natuurlijk heel zwaar", verklaart Philippe. "Je leert elkaar kennen, we bleven dag en nacht samen. Na één dag ben je ook al vrienden." 

Mireille deed een heftig boekje open over haar ziekte. "Het zwaarste moment om aan te denken is het moment dat ik bewust zal meemaken dat ik afscheid moet nemen van mijn kinderen", legt ze uit in Taboe. "Dat zijn de dingen waar je je als moeder zorgen over maakt. Ze gaan je vergeten." Philippe vertelt haar meteen dat ze zich daar geen zorgen over moet maken. "Dat kan niet, daar moet je op vertrouwen dat dat niet gaat gebeuren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Philippe Geubels komt met nieuwe komedieserie voor Videoland

Wanneer Philippe terugblikt op zijn tijd met Mireille, houdt hij het niet droog. "Ik ben gecrasht na die week", legt hij uit. "Je zit een week samen met fantastische mensen waarvan je weet dat die gaan sterven. Je wordt daar vrienden mee en dat is...", maar de presentator kan niet verder praten door de brok in zijn keel. "Het was erg emotioneel, maar tegelijk was het ook comedy", aldus de komiek. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!