Beeld © Videoland/RTL

Kijkers hopen het beste voor Sunil in De Sleutel

22 oktober 2019 23:00

In De Sleutel ontfermt Beau van Erven Dorens (48) zich met zijn team om een groep daklozen. Zij krijgen niet alleen een sleutel van hun eigen huis, maar ook de hulp om op eigen benen te staan.

De kijker leert Sunil kennen, een zwaar getraumatiseerde man die maar liefst 50 biertjes per dag drinkt. Hij is luidruchtig en verbaal erg agressief. Hij in zijn jeugd seksueel misbruikt en is al op jonge leeftijd begonnen met drinken. Hij laat zien dat hij soms nachten achter elkaar op straat leeft. Hij vertelt zelfs dat hij het liefst op straat slaapt en niet meer wakker wil worden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers geroerd door eerste aflevering van De Sleutel

Sunil denkt dat hij door een camera wordt gevolgd voor een documentaire en weet niet dat hij een huisje krijgt van Beau. Het loopt een beetje uit de hand als de presentator in gesprek wil gaan met Sunil. Hij vertrouwt het namelijk helemaal niet en schreeuwt en vloekt als zijn contactpersoon hem aan Beau wil voorstellen. Het duurt in totaal 30 minuten voordat Beau met Sunil in gesprek kan. Hij vertelt dat hij al sinds zijn achttiende op straat woont en zelfs een tijdje in de gevangenis heeft gezeten.

Sunil vertelt hem over zijn toekomstplannen en Beau vraagt wat de eerste stap hierin is. “Huisvesting”, vertelt Sunil meteen. Hierop geeft Beau hem de sleutel van zijn eigen huisje. Als eenmaal het kwartje is gevallen, rollen de tranen over zijn wangen. Het enige wat hij kan uitbrengen is: "Serieus? Shit man. Serieus?” Hij gooit meteen zijn bier weg, een moeilijke stap legt hij uit. Als hij uiteindelijk zijn huisje ziet, kan hij zijn geluk niet op en krijgt Beau zelfs een dikke knuffel. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beau van Erven Dorens vond De Sleutel loodzwaar om te maken

Ook de kijker weet Sunil te waarderen en gunnen hem het allerbeste. 

De Sleutel is elke dinsdag te zien om 21:30 op RTL 4. Beau was te gast in RTL Boulevard om te vertellen over De Sleutel. Hij vertelde onder meer over hoe zwaar het is om dit programma te maken. 

Nieuw programma van Beau was loodzwaar om te maken

00:52

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!