Beeld © RTL/Videoland

Expeditie-Mariana bewijst comeback queen in Robinson te zijn

28 oktober 2019 14:10

Ze is misschien wel de meest besproken deelnemer van het seizoen: Mariana Verkerk (59). De modellencoach blijft maar terugkomen op het eiland en voor opschudding zorgen. En de nieuwste aflevering van Expeditie Robinson is absoluut geen uitzondering. Let op: dit artikel bevat spoilers.

"Ik word gewoon bang van Mariana"

Mariana is weer helemaal terug in Expeditie Robinson. De blondine werd naar Duivelseiland gestuurd, maar ze hoefde het daar niet lang uit te houden. Ze moest het opnemen tegen Kim Kötter in de gevreesde eetproef, wat tevens het einde van de afgelegen locatie betekende. Mariana had een doel voor ogen en tijdens het puzzelen was dat duidelijk te zien. Een hint had ze niet nodig, zeker niet nadat Kim de eerste delicatesse onthulde: een ei mét foetus. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Expeditie-Kim emotioneel: 'Ik ben eindelijk trots op mezelf'

Kim greep naast de winst en moest het programma direct verlaten. Voor Mariana was het tijd voor revanche. "Het is elke keer hetzelfde liedje", meent Kalvijn wanneer de blondine haar rentree maakt vlak voor de volgende proef. "Mariana, wauw. Hoe is het mogelijk?", vraagt Akwasi zich hardop af. "Ze is een beetje mijn aartsrivaal geworden." En dat zegt hij niet voor niets, Mariana heeft namelijk haar pijlen gericht op de mannen die haar hebben gesaboteerd. "I'm back, baby", meldt ze aan de woordkunstenaar. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Expeditie-Kalvijn heeft enorm te doen met Rijk Hofman

En de kijkers genieten er volop van. "Mariana is die irritante opdringerige schoonmoeder die zichzelf altijd uitnodigt en dan ook onaangekondigd aan de deur staat", "Ik word gewoon bang van Mariana" en "Zo grappig hoe mensen haar persoonlijk verwensen terwijl dit allemaal een spel is" zijn slechts een paar van de reacties op haar eeuwige rentree op het eiland. Maar Mariana's plannetje houdt daar niet op. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Expeditie-Akwasi: 'Seks is een ultieme oppepper'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Expeditie-Mariana zegt 'sorry’ voor middelvinger naar Akwasi

Uiteindelijk moet ook Kalvijn het veld ruimen na de eilandraad. Al was dit eerder onderdeel van Fiens masterplan om haar rivaliserende bondje op te breken. Het afscheid viel zwaar, ook dat van Kim. De presentatrice vertelde openhartig over haar avontuur in Robinson Confessions. Ze gaf aan "voor het eerst echt trots" te zijn op zichzelf en legt uit waarom. Daarnaast doet de blondine uit de doeken hoe het nu is met haar en Mariana én hoe het was om weer thuis te komen. 

Expeditie-Kim emotioneel: 'Ik ben eindelijk écht trots op mezelf'

09:51

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!