Beeld © ABC

Zo komen de Grey's Anatomy-makers aan hun inspiratie

29 oktober 2019 14:46

Met zoveel seizoenen achter de rug is het niet zo gek dat de makers van Grey's Anatomy af en toe ergens op zoek gaat voor wat inspiratie. Nu weten fans zeker te weten dat ook zij een handje hebben in de uiteindelijke verhaallijnen. En dat heeft alles te maken met social media. Let op: dit artikel bevat spoilers over seizoen 16 van Grey's Anatomy.

"Ik ben er 100% van overtuigd dat de makers hier komen voor ideeën"

Reddit is hét forum waar allerlei fans wereldwijd samenkomen om hun lievelingsprogramma's te bespreken. Grey's Anatomy is daar, niet bepaald verrassend, één van. Na zestien succesvolle seizoenen (en in ieder geval nog eentje onderweg) is het de favoriete serie van veel kijkers. Gedurende zoveel jaren, personages en verhaallijnen is het niet gek dat ze zelf weleens de draad kwijt zijn. Oplettende fans bespreken dit soort dingen op social media en nu zijn ze ervan overtuigd dat zij hét geheugensteuntje zijn van de makers. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Grey's Anatomy-actrice Camilla Luddington getrouwd

De aanleiding is dit keer een spoedoperatie. Het dochtertje van het geliefde personage Meredith, Zola, moest met spoed onder het mes en daarbij werd er eindelijk weer aandacht besteed aan een belangrijk onderdeel van haar personage. "De schrijvers geven eindelijk erkenning aan het feit dat Zola lijdt aan open rug (spina bifida)", aldus één Reddit-schrijver. "Misschien lezen ze alles op dit forum wel?", aldus een andere fan. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Grey's Anatomy hint op terugkeer origineel personage

En zo gek is die theorie niet. Bovendien is daar meer bewijs voor. "Ik ben er 100% van overtuigd dat de makers hier komen voor ideeën. Ten eerste, het ging uit tussen Jackson en Maggie. Ten tweede, we krijgen steeds meer referenties naar Cristina in de afgelopen afleveringen dan in de afgelopen vijf seizoenen. En nu eindelijk de open rug van Zola." Natuurlijk kan het ook gewoon zo zijn dat de schrijvers en makers enorm creatief zijn en al die jaren al met eigen originele ideeën komen. Toch een leuke theorie. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Grey's Anatomy krijgt nog vele seizoenen'

Niet alleen Grey's Anatomy is een gigantisch succes, ook de spin-off Station 19 gaat door het dak. Bekijk de video hieronder over wat misschien wel je nieuwe lievelingsserie gaat worden. 

Fan van Grey's Anatomy? De nieuwe spin-off Station 19 is hier

01:50

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!