Beeld © RTL/Videoland

Fans verdeeld door 'te tactisch' seizoen Expeditie Robinson

05 november 2019 16:06

Het is altijd maar de vraag hoe kijkers een seizoen van een tv-programma ervaren. En dat geldt natuurlijk ook voor Expeditie Robinson, waar de fans van de show behoorlijk verdeeld zijn over het seizoen. Let op: dit artikel bevat spoilers over het huidige seizoen van Expeditie Robinson.

"Nu ga je er juist uit als je een Robinson bent"

Een kritische blik hebben fans van programma's eigenlijk altijd wel. Door social media is het tegenwoordig ook nog eens een stuk makkelijker om die mening te delen. Expeditie Robinson is geen uitzondering op deze regel. De kijkers valt het op dat er tactischer wordt gespeeld dan in de voorgaande negentien seizoenen. Voor de één maakt dat het des te spannender, de ander vindt het hierdoor juist niet leuk meer. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Expeditie-Thomas over exit: 'Ik voelde het aan komen'

De eliminatie van Thomas Berge was voor velen onverwacht en niet leuk voor het spel. "Volgens mij is heel Nederland het erover eens: niet Thomas, maar Fien moet naar huis!", reageert een niet zo blije fan. De kritiek is dat de ene na de andere échte Robinsons uit het spel vliegt door de spelletjes van andere kandidaten, zoals Fien. "Nu ga je er juist uit als je een Robinson bent", vindt een ander. En weer een ander omschrijft Shary-An als "gemeen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Expeditie-Shary-An: 'Ik zou Eva Koreman wel willen zoenen'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Expeditie-Frank van der Lende neemt afscheid van 'lieve oma'

Toch zijn er genoeg andere fans die helemaal opgaan in de plannetjes die Fien en de rest van haar bondgenoten bekokstoven. "Heerlijk die bondjes (...) Shary-An was afgelopen aflevering echt mijn heldin", meent een kijker. Ook Tims tactische spel wordt herkend: "Dit is Tim. Verliest een spel om z’n vriend te helpen en schopt hiermee het plan van Shary-An volledig aan gort." De dames lijken langzamerhand de overhand te krijgen en dat merkt een ander ook op. "Who run Expeditie Robinson? GIRLS", aldus die fan. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Expeditie-Mariana betuigt spijt aan Kim Kötter

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fans ontdekken enorme spoiler in Expeditie Robinson

Het is natuurlijk nog maar de vraag in hoeverre het bondje van Fien, Akwasi en Yvette invloed kan uitoefenen in de komende afleveringen van Expeditie Robinson. Ook Shary-Ans dubbelrol zal vast nog veel teweegbrengen. In Robinson Confessions vertelde de zangeres over haar tweestrijd, maar ook over welke mede-kandidaat ze wel ziet zitten. Bekijk de aflevering hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!