Ben Saunders won het eerste seizoen van The Voice. Beeld © ANP

Wat staat de winnaar van The Voice te wachten?

24 januari 2020 11:23

De strijd om de winst van 2020 is nog in volle gang, maar wat staat de winnaar van The Voice eigenlijk te wachten? Een terugblik op de vorige negen seizoenen.

Ben Saunders

Ben Saunders (36) was in 2010 de allereerste winnaar van The Voice of Holland. Zijn auditie met het nummer 'Use Somebody' van Kings of Leon verpletterde de jury: alle stoelen draaiden om. Na zijn winst had Saunders een hitje met het nummer Kill for a broken heart. Hoewel hij vroeger wel van een feestje hield, staat hij tegenwoordig liever niet meer  in de spotlights. Hij brengt zijn tijd vooral door met zijn zoon Benji en stiefdochter Nikia. Ook heeft hij tattooshops in Hoorn en Arnhem.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

TVOH-winnaar Dennis van Aarssen klaar voor solo theatertour

Iris Kroes

Iris Kroes (27) was in 2011 de grote winnares. Ze deed auditie met haar harp en speelde een gevoelige cover van het nummer 'Someone Like You' van Adele. Ze besloot aan de slag te gaan met coach Marco Borsato en de rest is geschiedenis. De liefde voor zingen is na al die jaren niet verloren gegaan: ze maakt nog altijd muziek. Ze heeft meerdere albums uitgebracht en kwam vorig jaar nog met een EP.

Leona Philippo

Leona Philippo (40) was hét talent van het derde seizoen. De van oorsprong Canadese zangeres maakte indruk toen ze tijdens haar auditie het nummer 'Mesmerized' van Faith Evans zong. Ze kwam, zong en overwon. Muziek maken doet ze nog steeds en in 2016 won ze het tv-programma Maestro. In 2018 werd Philippo voor de tweede keer moeder van een zoontje.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Samantha Steenwijk geeft update over blessure

Julia van der Toorn

Julia van der Toorn (24) won het tv-programma in 2013. Haar auditie was een opvallende: ze speelde een reggaeversie van het nummer 'Oops!...I did it Again' van Britney Spears. In 2015 deed ze mee aan het tv-programma De beste zangers van Nederland. Met een cover van het nummer 'Just an Illusion' van BZN scoorde ze een nummer 1-hit.

O’G3NE

De zusjes Lisa (25), Amy (24) en Shelly Vol (24) deden in 2007 mee aan het Junior Eurovisiesongfestival, waar ze op de elfde plaats eindigden. In 2014 keerden ze terug bij het grote publiek. Ze deden in The Voice of Holland auditie met het nummer 'Emotion' van Destiny’s Child. Ze wonnen de talentenjacht en brachten daarop hun debuutsingle 'Magic' uit. Deze plaat eindigde op nummer 3 in de Single Top 100 en ze kregen er een gouden plaat voor. Ook traden de zusjes twaalf keer op in de Ziggo Dome met Marco Borsato en waren ze te gast tijdens Toppers in Concert. De zusjes deden vorig jaar mee aan Dance Dance Dance en wonnen de show. Ze waren het eerste trio ooit dat meedeed.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lil’ Kleine: ‘Anouk en ik hebben niet gevochten’

Maan de Steenwinkel

Maan de Steenwinkel (22) ging er in 2015 met de overwinning van het zesde seizoen vandoor. Ze deed auditie met het nummer 'The Power of Love' van Frankie Goes To Hollywood. Ook maakte ze samen met de Nederlandse dj Hardwell het nummer Perfect World, dat uiteindelijk een gouden plaat werd. Ook haar tweede single 'Ride It' was een groot succes. Maan focust zich sinds het eind van 2017 vooral op Nederlandstalige liedjes. Ze bracht vorig jaar nog het nummer 'Jij en ik tegen de wereld' uit.

Pleun Bierbooms

Pleun Bierbooms (21) won het zevende seizoen van het tv-programma. Ze won eerder al een talentenjacht op school en besloot, mede door een docent die haar motiveerde, verder te gaan met muziek. Ze deed auditie voor The Voice of Holland met het nummer 'Million Years Ago' van Adele en ging aan de slag met coach Waylon. In 2017 was ze te gast tijdens de concerten van De Toppers in de Amsterdam ArenA.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Deze coaches gaan de strijd met elkaar aan in The Voice

Jim van der Zee

Jim van der Zee (25) imponeerde de jury in 2018 met zijn vertolking van de Engelstalige versie van het Portugese songfestivalnummer 'Amar pelos dois'. Hij werd hierna gecoacht door Anouk en wist uiteindelijk de talentenjacht te winnen. In de finale zong hij het nummer Vincent van Don McLean en scoorde daarmee een nummer één hit. Hij heeft vorig jaar zijn eerste album uitgebracht.

Dennis van Aarssen

De meest recente winnaar van The Voice of Holland is Dennis van Aarssen (25). Hij deed auditie met het nummer That’s Life van Frank Sinatra en koos voor coach Waylon. Slechts anderhalve dag na zijn zege stond hij op één in de iTunes-downloadlijst met zijn swingversie van Anouks hit Modern World. Onlangs bracht hij zijn eerst album uit en kwam daarnaast ook zijn grootste droom uit: hij mocht met niemand minder dan Michael Bublé zingen tijdens zijn concert in Duitsland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waylon staat open voor reünie The Common Linnets

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!