Beeld © RTL

Kijkers en Waylon geraakt door emotionele auditie in TVOH

08 november 2019 22:26

De kijkers van The Voice of Holland konden tijdens de eerste aflevering van het tiende seizoen weer genieten van talloze geweldige audities. Alleen die van de Friese Maaike de Groot wist de kijker en Waylon tot tranen te roeren.

Maaike weet vooraf al welke coach ze zou kiezen, mocht het zover komen. “Ik zou heel graag bij Anouk willen.” Die keuze is dan ook niet zomaar legt ze uit aan Martijn. “Het was mijn eerste nummer die ik ooit heb gezongen met mijn vader dus dat ligt wel dichtbij. Mijn vader speelde vroeger gitaar en trad overal op en dan mocht ik met hem mee.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruzie tussen Lil' Kleine en Anouk achter de schermen TVOH?

Helaas is de vader van Maaike vier jaar geleden overleden aan de gevolgen van longkanker. “Ik maakte altijd muziek met hem. Daarom ben ik ook twee jaar gestopt want ik had niet meer de behoefte om muziek te maken.” Toch staat de friezin op het podium van The Voice en zingt ze een voor haar heel speciaal nummer; De Zee van Trijntje Oosterhuis. Dit nummer zong ze ook tijdens de crematie van haar vader. “Ik ga het nummer voor mijn vader zingen omdat het heel veel betekent. Ik wil hem gewoon heel trots maken.”

Vrijwel direct nadat Maaike is begonnen met zingen weet Waylon al genoeg. Hij drukt dan ook gelijk op zijn knop. Als tweede is ook Ali B. overtuigd van haar kwaliteiten en wil haar graag in zijn team hebben. Als het nummer voorbij is kan Maaike dan ook haar tranen met moeite bedwingen en als het publiek haar een staande ovatie geeft breekt ze. Gelukkig is Waylon er gauw bij om haar een dikke knuffel te geven. Ook Ali kan het niet zomaar laten gaan. “Mag ik naast haar staan? Ik wil haar gewoon vasthouden”, vertelt hij.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

TVOH-coaches steunen Anouk in ruzie met Lil' Kleine

Als Maaike de keuze van het nummer uitlegt aan de coaches, breekt Waylon. “Wat is hij trots op jou”, zegt hij met een trilling in zijn stem. “Je hebt nu iets gedaan waar je jezelf, je vader en familie eer mee hebt aangedaan. Je hebt mij ontroert.” Maaike kiest uiteindelijk voor Waylon die haar nogmaals stevig knuffelt. Ook de kijkers reageerden geëmotioneerd door het verhaal en optreden van Maaike. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wat staat de winnaar van The Voice te wachten?

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!