Actrice Eva Longoria was 'depressief' na verkiezing Trump

11 november 2019 11:23

Eva Longoria was allesbehalve blij met de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten. De actrice en regisseur raakte "depressief", zo vertelt ze in een interview met The Guardian. "Ik stak mijn kop in het zand."

"Er staat veel op het spel. De intolerantie neemt overal ter wereld toe"

De 44-jarige Eva is vooral bekend van haar rol van Gabrielle Solis in Desperate Housewives, een oppervlakkig, puissant rijk voormalig model. Terwijl Eva doorbrak met haar glamoureuze rol, studeerde ze af op de carrièremogelijkheden van latina's - vrouwen van Latijns-Amerikaanse komaf - in de VS.

Eva Longoria, die als eerste vrouw van Latijns-Amerikaanse komaf twee Hollywoodfilms heeft geregisseerd, was ook altijd politiek geïnteresseerd, maar nam een korte pauze na de verkiezing van Trump. "Ik nam twee jaar lang afstand", zegt ze. "Maar we mogen niet opgeven. Dus toen de tussentijdse verkiezingen kwamen, besloot ik me in te zetten om de juiste mensen verkozen te krijgen en onze overheid te veranderen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eva Longoria in de bres voor collega Felicity Huffman

De actrice en regisseur kijkt al vooruit naar de presidentsverkiezingen van volgend jaar. "Er staat veel op het spel. De intolerantie neemt overal ter wereld toe", meent Longoria. "Als we tegenover de haatspuiers genoeg mensen op de been kunnen brengen die geloven in de kracht van liefde, dan hebben we een kans."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!