Vliegende start van betaalde Disney+ met 500 films

12 november 2019 09:10

De proefperiode is voorbij, Disney+, de nieuwe streamingdienst van Disney, gaat nu officieel van start. In Nederland, de VS en Canada kunnen kijkers zich abonneren op de dienst. En het aanbod is reuze.

"Het aantal aanmeldingen is naar tevredenheid"

Het gaat onder meer om de films van Disney, animatiestudio Pixar, Star Wars en Marvel en dertig seizoenen van hitserie The Simpsons. Daarnaast gaat Disney+ in hoog tempo nieuwe content lanceren. Zo is vanaf dinsdag de eerste aflevering van The Mandalorian beschikbaar, een spin-off van de Star Wars-films waar fans reikhalzend naar uitkijken.

Ook is op de streamingdienst een live action-versie van animatieklassieker De Lady en de Vagabond te zien én een nieuwe doorstartserie van megahit High School Musical.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

High School Musical-Ashley Tisdale is onherkenbaar geworden

Nederland was het eerste land ter wereld waar Disney de nieuwe dienst uitprobeerde. Vanaf 12 september konden kijkers gratis 'oude' content van Disney bekijken; nieuwe programma's zijn pas vanaf dinsdag beschikbaar. Kijkers die de afgelopen twee maanden nog gratis konden inloggen, betalen vanaf nu 6,99 euro per maand.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fuller House John Stamos krijgt serie op Disney+

Disney liet weten dat het aantal aanmeldingen in de proefperiode "naar tevredenheid was". Harde cijfers over het aantal Nederlanders dat inmiddels Disney+ heeft of het aantal abonnees dat vanaf dinsdag gaat betalen, geeft het bedrijf niet.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!