Beeld © Endemol Shine Nederland

Ontknoping De 12 van Schouwendam ook voor cast een verrassing

13 november 2019 11:23

De 12 is terug met nieuwe reeks: De 12 van Schouwendam. Fockeline Ouwerkerk (38) speelt één van de hoofdrollen in de serie, die volgens haar nóg spannender wordt dan zijn voorganger. "We konden echt spelen met het verhaal. Omdat we niet wisten wie het had gedaan, waren wij ook helemaal in de war", vertelt de actrice in de nieuwste editie van VIVA.

"Tijdens het spelen ben ik niet echt bezig met die druk van weer een succes neerzetten"

Het eerste deel was een doorslaand succes, maar toch voelt Fockeline niet de druk op haar schouders. "Tijdens het spelen ben ik niet echt bezig met die druk van weer een succes neerzetten. Dat ligt toch meer in handen van de schrijvers die een heel spannend plot hebben gemaakt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kim Feenstra geeft zich bloot in docuserie bij Videoland

De 12 van Schouwendam volgt een dubbele verdwijningszaak die het dorp al een kwart eeuw bezighoudt. Al sinds 1995 zijn er twee scholieren kwijt en wanneer er een nieuw bewoner komt die meer lijkt te weten, is het menens in het dorpje. Bovendien vallen er weer nieuwe slachtoffers.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Katja Schuurman en Benja Bruijning in nieuwe Videoland-kerstserie

Naast Fockeline zijn ook Gijs Naber, Huub Stapel, Carine Crutzen en Benja Bruining te zien in de serie. De 12 van Schouwendam zie je nu bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!