Beeld © Dean Buscher / Netflix

Deze Riverdale-theorie over Jughead is te bizar voor woorden

18 november 2019 14:00

Elk seizoen van Riverdale brengt weer honderden, al niet duizenden fantheorieën met zich mee. Ook dit seizoen is het weer raak. De nieuwste theorie die nu losgaat op Reddit slaat écht alles. Let op dit artikel bevat spoilers!

Het vierde seizoen van de populaire dramaserie van The CW gaat over de mysterieuze verdwijning rondom Jughead Jones, gespeeld door Cole Sprouse. Hoewel het ons nog altijd erg sterk lijkt dat de scriptschrijvers één van de favoriete karakters uit de serie zouden schrijven, wordt er elke week meer bekend over zijn dood. 

Toch zien we Jughead nog veelvoudig terug in het nieuwe seizoen aan de hand van flashbacks waar we het personage lekker zien tikken achter zijn laptop. En dat is precies waarop de nieuwste theorie is gebaseerd. Volgens enkele fans zou Riverdale namelijk helemaal niet bestaan, maar zou het stadje één grote gigantische fantasie zijn uit het brein van de jonge schrijver. Dit zou dus betekenen dat de Black Hood en de Gargouille King helemaal niet echt zijn. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe Riverdale-teaser zet al je zintuigen op scherp

Het klinkt allemaal heel logisch, aangezien Jughead ook nog eens de voice-over doet van de show én bijna elke aflevering begint en eindigt met een monoloog van de beanieliefhebber. Een andere kijker merkte ook nog op dat de allereerste zin van de show letterlijk was: "Dit verhaal gaat over een stadje, een kleine plaats en de mensen die daar wonen." Hmm... Daarbij komt ook nog eens dat elke aflevering de titel 'chapter' heeft. Bedoelen ze hiermee afleveringen uit Jugheads boek?

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Riverdale fans opgelet: Deze serie moet je zien

Om de theorie nóg meer kracht bij te zetten, is daar nu de wedstrijd rondom de boeken van de Baxter Boys. Jughead neemt samen met zijn klasgenoten deel aan een competitie om de nieuwe ghostwriter te worden van een succesvolle boekenreeks die allemaal gaan over... je raadt het al: mysterieuze moorden. Spannend!

Elke donderdag verschijnt een nieuwe aflevering bij Netflix.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!