Beeld © Instagram

Ophef over verkrachting in Spaanse Big Brother

21 november 2019 16:11

In Gran Hermano, de Spaanse versie van Big Brother, zou deelneemster Carlota Prado in 2017 zijn verkracht door mede-kandidaat José Maria López. De twee werden de dag erna uit de villa gezet, maar achteraf blijkt dat de show Carlota confronteerde met de beelden van de verkrachting. Die beelden zijn opgedoken tijdens de rechtszaak en worden nu wijdverspreid over social media, dankzij de krant El Confidencial.

"Ik ben niet van plan iets te zeggen, ik begrijp wat je tegen me hebt gezegd"

José en Carlota leken een klik te hebben in Gran Hermano. Tijdens één van de avonden in de villa kwam er drank in het spel. Carlota zou vier shots tequila hebben gedronken, maar José was nuchter. Hij begeleidde haar naar bed, maar toen zij eenmaal sliep, trok hij haar broek en onderbroek uit en verkrachtte haar vervolgens. Het Spaanse programma besloot beide deelnemers naar huis te sturen. "De makers van Gran Hermano hebben besloten om José uit het programma te zetten wegens ontoelaatbaar gedrag. Ze vonden het ook beter om Carlota het huis te laten verlaten", las het statement destijds. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Big Brother-Sabina komt met onthullend boek

Uiteindelijk besloot Carlota een rechtszaak te starten tegen José. De Spaanse krant El Confidencial kreeg inzicht in de zaak en één bewijsstuk is behoorlijk opvallend. Er is namelijk een video waarop te zien is hoe de deelneemster wordt geconfronteerd met de verkrachting. Niet alleen werd het op camera vastgelegd, de makers wisten er dus ook vanaf. In de video is een duidelijk ontdane Carlota te zien die aan de 'computer' vraagt wat er aan de hand is. "Alsjeblieft, stop. Alsjeblieft", smeekt ze bij de beelden van haar verkrachting. "We zullen het stoppen wanneer je wil, maar we denken dat je het moet zien", reageert het programma op haar vraag. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Big Brother komt weer terug op televisie'

Carlota barst in tranen uit. "Krijgen mensen dit te zien?", vraagt ze vervolgens. Daarna wordt duidelijk van niet en dat José naar huis is gestuurd. Het doel zou zijn om te bewijzen dat alleen zij, José en de show van de verkrachting af zullen weten. Ook wordt haar een psycholoog aangeboden. "De organisatie heeft een beslissing genomen: dit blijft tussen José en jou, het kan zich niet verspreiden over het huis. Voor het welzijn van beiden", klinkt de computerstem. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Big Brother-Ruud ging door een moeilijke tijd

"Doe alsjeblieft de deur open. Ik heb het begrepen", reageert een gechoqueerde Carlota. Ze moet wachten van het programma. "Ik ben niet van plan iets te zeggen, ik begrijp wat je tegen me hebt gezegd. Ik heb genoeg shit aan mijn hoofd met wat ik net heb gezien." Vervolgens wordt ze bijgestaan door een psycholoog en de huidige CEO van het productiebedrijf. Inmiddels, twee jaar verder, is het proces van start gegaan. Het ziet er niet al te best uit voor José, die eerst volhield onschuldig te zijn. Naast de beelden zouden zijn verklaringen elkaar tegenspreken. Carlota gaat nog altijd door een zware periode en krijgt psychiatrische behandeling, medicatie en is al een tijd arbeidsongeschikt. Telenico, de zender, en Gran Hermano hebben niets meer van zich laten horen de afgelopen twee jaar. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!